12 / 05 / 2024

eski manisa ulu camii minberi

eski manisa ulu camii minberi

Manisa Ulu Cami'nin minberi, Beylikler dönemi Türk ahşap oymacılığının şaheserlerinden birisi. İl Müftüsü Sinan Cihan, üzerinde hiçbir sentetik madde bulunmayan 647 yıllık minberdeki işçiliğin, ziyaretçileri hayran bıraktığını söyledi...

Belediyeden büyük fırsat! Eskişehir'de 2 adet imarlı satıyor!

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Tepebaşı Uluönder ve Boyacıoğlu mahallelerinde yer alan 2 adet imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 2 arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Uluönder ve Boyacığlu mahallelerinde yer alan 2 arsayı satışa sunuyor. 

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Manisa Salihli'ye toplu konut müjdesi!

Manisa Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli'nin eski Cephanelik mevkiinde yaklaşık 180 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek sosyal konutlarla ilgili planın onaylandığını açıkladı.

Manisa Tevfik Lav Spor Tesisleri'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Manisa'daki Tevfik Lav Spor Tesisleri’nin eski görünümünden eser kalmadı. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut tesis yıkılarak yerine modern tesis inşa edildi.

Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri hizmete açıldı!

Şehir hastaneleri projesinde iki hastanenin daha sonuna gelindi. Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri 30 Ekim tarihinde hasta kabulüne başladı. 

Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri 30 Ekim'de hizmete açılacak!

Kamu özel iş birliği modeli ile yapımı tamamlanan Eskişehir ve Manisa şehir hastaneleri 30 Ekim'de hizmete açılacak. 

Manisa Bedesten Çarşısı'nda son rötuşlar!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de Eski Kamyon Garajı üzerinde 19 bin metrekarelik alanda inşa edilen Modern Pazaryeri, Bedesten Çarşısı ve Otopark Projesi’nde son rötuşlar yapılıyor.

Manisa Salihli'nin dev projesinde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de inşa edilen Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı Projesi'nde sona yaklaşıldı. Eski Kamyon Garajının bulunduğu alanda hayata geçirilen projenin 1 ay içinde açılması planlanıyor.

Manisa Bedesten Çarşısı projesinde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de Eski Kamyon Garajının olduğu alanda yapımına başlanan Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projesinde sona gelindi.

Sancaktepe Uluçınarlar Misafirhanesi açıldı!

Yaşlı vatandaşlara yönelik olarak hizmet verecek olan Sancaktepe Uluçınarlar Misafirhanesi eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla açıldı.

Eski Soma Devlet Hastanesi binası TBMM gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Eski Soma Devlet Hastanesi binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özel sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

eski manisa ulu camii minberi Haberi

eski manisa ulu camii minberi


Anadolu'da birçok il ve ilçenin merkezinde "ulu cami" vardır. Bulundukları şehrin genellikle en büyüğü olma özelliğini koruyan bu camilerin büyük çoğunluğu ibadete açıktır. Çok az bir kısmı, sonradan yapılan daha büyük camilerden dolayı en büyük cami olma vasfını kaybetmiştir. Manisa Ulu Cami de vasfını kaybetmeyenlerden birisi. Saruhanoğulları Beyliği'nin en önemli eserlerinden. Muzaffereddin İshak Bey tarafından, 1366 yılında Mimar Emet Bin Osman'a yaptırılmış. Beylikler döneminin en önemli ve ilgi çekici cami planı olarak gösterilmektedir. Spil Dağı'nın kuzey eteğinde külliye, cami, medrese, türbe ve kuzeydoğusundaki hamamdan oluşuyor. Cami, enine dikdörtgen bir plana sahip olup sekizgen ayak sistemi üzerine oturan büyük bir kubbeyle örtülmüş. Minberi, kündekâri tekniğinde yapılmış olup devrinin en güzel örneklerinden. Günümüzde Manisa Müzesi'nde bulunan minber kapısının üstünde bir kitabe...