04 / 05 / 2024

Eski Sümerbank Binası

Eski Sümerbank Binası

Fethiyle bir cağ kapanan, Osmanlı başkenti İstanbul’da sarayların ihtişamını geleceğe taşıyacak restorasyon başlatıldı. Topkapı Sarayı’nın ısıtma sistemi doğalgaza dönüştü, Ayasofya’nın kurşun çatısı yenilendi

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Türk mimarlık tarihinin en ikonik binaları arasında gösterilen İstanbul Cevizlibağ'daki eski Tercüman Gazetesi Binası yeni adıyla Toya Plaza yıkıldı.

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitiyor. Sene sonuna kadar yenilenmeyen eski sürücü ehliyetleri geçerliliğini yitirecek.

Faizsiz konutta eski sözleşmelere tadil ayarı!

Faizsiz finansmanla konut edindiren şirketlerle ilgili yasa teklifinde, şirketlerin, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce müşterileriyle yaptıkları tüm sözleşmelerini, kanuna göre tadil etmeleri için bulunan zorunluluk, sektörden gelen 'kaos yaratır' uyarıları üzerine tekliften çıkarılacak.

Aliağa Belediyesi eski hizmet binası sağlık ocağı olacak!

Aliağa Belediyesi, Helvacı Eski Belediye Hizmet Binası'nı sağlık ocağına dönüştürme kararı aldı. 

Avrasya GYO Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun İli, Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası Yılsonu Değerleme raporunu yayınladı .

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

Avrasya GYO Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası değerleme raporu!

Avrasya GYO Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası  yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Eski Sümerbank Binası Haberi

Eski Sümerbank Binası

Üç kıtaya yüzyıllar boyu hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun en parlak dönemine başkentlik eden, kapısında yüzlerce turistin sıra beklediği İstanbul saraylarında, ihtişamı gelecek nesillere aktaracak restorasyon çalışması başladı. Onarılarak kuşaktan kuşağa aktarılacak eserlerin başında Topkapı Sarayı ve Yıldız Sarayı geliyor.


İstanbul’daki tarihi eserler arasında yer alan; Darphane binalarının restorasyonu, Eski Sümerbank Binası, Süleymaniye Külliyesi, Mülazımlar Medresesi, Turhan Hatice Sultan Türbesi, Türk İslam Eserleri Müzesi de 2012 Yılı Yatırım Programı’ içinde yer aldı.

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1460- 1478 yıllarında yaptırılan, Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezi olarak kullanılan, 1924 yılında ise Atatürk’ün emriyle müzeye dönüştürülen Topkapı Sarayı’nda bazı çalışmalar tamamlandı. Bazı bölümlerde ise çalışmalar halen devam ediyor. Harem ve saray yapılarının rölöve ve çevre düzenlemesi, Zülüflü Baltacılar Koğuşu, mescidi, hamamı, çubuk...