06 / 05 / 2024

Eski Vali Konağı ordu ne zaman restore edilecek

Eski Vali Konağı ordu ne zaman restore edilecek

Ordu’nun Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde yer alan, 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan ve Valilik Konutu olarak kullanılan “Eski Vali Konağı” binasının restorasyonu bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek...

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yozgat'ta eski hükümet konağı yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından eski hükümet konağı yıkılıyor. Belediye ekipleri, binanın etrafında genişletme çalışmalarına başladı.

İzmir Vali Konağı 9 Eylül müzesi olsun önerisi!

İzmir Konak’ta Mithatpaşa Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasında yer alan ve Vali Konağı olarak kullanılan tarihi bina evsizlere kaldı.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Muş Merkez'de 16.4 milyon TL'ye satılık vali konağı!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı tarafından Muş Merkez'de yer alan müştemilatlı vali konağı ihale ile satışa sunuluyor. İhale 8 Ağustos'ta yapılacak..

Çiftlik Bank'ın İnegöl'deki tesisi FETÖ sanığının şirketinden alınmış!

Çiftlik Bank'ın, İnegöl'deki tesislerini, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Harput'un da aralarında bulunduğu 60 sanığın yargılandığı davada ev hapsi verilen bir iş adamına ait şirketten yaklaşık 12 milyon liraya satın aldığı öğrenildi.

Bağcılar Hükümet Konağı'nın inşaatı hızlanacak!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bağcılar Hükümet Konağı inşaatını inceledi. Şantiyedeki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Vasip Şahin, inşaatın bir an önce bitirilip binanın hizmete sokulması temennisinde de bulundu.

Üniversiteliler Kastamonu'da eski okul ve lojmanı yenilediler!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Kastamonu'nun Cide İlçesi Baş Köyü'nde atıl durumdaki eski köy okulu ve lojmanını yenileyip köy konağı yaptı.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Eski Reji Sokağındaki Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti. İhalenin başkanlığını Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören üstlendi.

Eski Vali Konağı ordu ne zaman restore edilecek Haberi

Eski Vali Konağı ordu ne zaman restore edilecek


Ordu’nun Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde yer alan, 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren 1970’li yılların başına kadar Valilik Konutu olarak kullanılan, daha sonra İl Özel İdaresi'nce satılan ve özel mülkiyete geçen “Eski Vali Konağı” binasının restorasyonu bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek.


Ordu’nun ilk Valisi Fazıl Özelçi’den itibaren, 1973 yılına kadar 31 Vali’nin konut olarak kullandığı ‘Eski Vali Konağı’, kaderine terk edilmiş halde, harabe bir vaziyette yıkılmayı beklerken, Orduluların yoğun talebi ve dönemin Valisi Orhan Düzgün’ün çabaları sonucu yeniden hayat buldu. Orhan Düzgün’ün Ordu’da göreve başladığı ilk aylarda Osmanlı mimarisinin özgün örneklerinden birisi olarak dikkatini çektiği, Ordu’nun tescilli yapılarından birisi olan ‘Eski Vali Konağı’ binası yoğun uğraşlar sonucu mahkeme kararıyla kamulaştırılarak özel mülkiyetten tekrar kamu mülkiyetine...