29 / 04 / 2024

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 



Habertürk Gazetesi yazarlarından Nagehan Alçı, bugünkü yazısında  İzmir  Vali Konağı'nın son durumunu kaleme aldı. İşte Alçı'nın o yazısı...

İzmir Vali Konağı'nın restore edileceği ile ilgili haberler paylaşılıyordu ancak konağın son haline bakılırsa restorasyon yapılması beklenen bina çöplük haline döndü. Görenler bu konağın talan edildiğini düşünebilir. Bakımsızlıktan harabe olan konakta çöpler bile toplanmamış.

Atatürk'ü İsmet İnönü'yü ağırlanan bu yapının bakımının yapılmadığı ortada. Peki bu konağın akıbeti ne olacak?

Birkaç yıl önce İzmir Valiliği bu konağı Katip Çelebi Üniversitesi’ne devredilmiş, karşılığında ise üniversiteye ait Mithatpaşa’daki eski Ege Ordu Komutanı lojmanı vali konağı yapmış.

İzmir Vali Konağı nın son hali yürek burkuyor!

Devlet içerisinde böyle bir takas olması inanılacak şey değil. İngiltere’de Başbakanla özdeşleşmiş olan “Downing Street 10” Cambridge Üniversitesi’nin bir binası ile takas edilmesi gibi garip bir durum.

Çiğli'de olan Katip Çelebi Üniversitesi'ne neden Göztepe'de yer alan bina veriliyor?

Yapı ile ilgili son durum da şu şekilde:

Katip Çelebi Üniversitesi bu yapının restore edilmesi için Anıtlar Kuruluna başvuru yapmış. Yapılan başvuruya iki yıl sonra Anıtlar Kurulu tarafından onay verilmiş. Valiliğin restore edilip üniversite bünyesinde kültür merkezi olarak kullanılması hedefleniyor. 
 


Geri Dön