04 / 05 / 2024

İzmir Vali Konağı son durum

İzmir Vali Konağı son durum

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

İzmir Vali Konağı 9 Eylül müzesi olsun önerisi!

İzmir Konak’ta Mithatpaşa Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasında yer alan ve Vali Konağı olarak kullanılan tarihi bina evsizlere kaldı.

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

İzmir Buca'ya hükümet konağı ve diş hastanesi müjdesi!

Buca’da yapımı sürdürülen kamu yatırımları inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Hükümet Konağı, Diş Hastanesi Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, 112 Acil Müdahale Merkezi ve Sağlık Kampüsü’yle Buca farklı bir görünüme bürünecek” şeklinde konuştu.

TOKİ Gaziemir Hükümet Konağı ihalesi bugün!

İzmir İli Gaziemir İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

Gaziemir Hükümet Konağı ihalesi yarın!

İzmir İli Gaziemir İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den İzmir Gaziemir'e hükümet konağı müjdesi!

İzmir İli Gaziemir İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

TOKİ'den İzmir Buca'ya hükümet konağı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Buca'da Hükümet Konağı inşa edecek.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

İzmir Vali Konağı 9 Eylül müzesi olsun önerisi!

İzmir Konak’ta Mithatpaşa Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasında yer alan ve Vali Konağı olarak kullanılan tarihi bina evsizlere kaldı.

Muş Merkez'de 16.4 milyon TL'ye satılık vali konağı!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı tarafından Muş Merkez'de yer alan müştemilatlı vali konağı ihale ile satışa sunuluyor. İhale 8 Ağustos'ta yapılacak..

 Alanyalı Konağı’nın avlusundaki kaçak bina yıkıldı!

Yürüttüğü çalışmalarla Ege'nin İncisi İzmir’in merkezindeki tarihi yapıları tek tek ayağa kaldıran Konak Belediyesi’nin restorasyonuna başladığı Alanyalı Konağı’nın avlusundaki kaçak binayı yıkan ekipler tarihi bir sarnıçla karşılaştı.

Bağcılar Hükümet Konağı'nın inşaatı hızlanacak!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bağcılar Hükümet Konağı inşaatını inceledi. Şantiyedeki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Vasip Şahin, inşaatın bir an önce bitirilip binanın hizmete sokulması temennisinde de bulundu.

İzmir Vali Konağı son durum Haberi

İzmir Vali Konağı son durum

Habertürk Gazetesi yazarlarından Nagehan Alçı, bugünkü yazısında İzmir Vali Konağı'nın son durumunu kaleme aldı. İşte Alçı'nın o yazısı...

İzmir Vali Konağı'nın restore edileceği ile ilgili haberler paylaşılıyordu ancak konağın son haline bakılırsa restorasyon yapılması beklenen bina çöplük haline döndü. Görenler bu konağın talan edildiğini düşünebilir. Bakımsızlıktan harabe olan konakta çöpler bile toplanmamış.

Atatürk'ü İsmet İnönü'yü ağırlanan bu yapının bakımının yapılmadığı ortada. Peki bu konağın akıbeti ne olacak?

Birkaç yıl önce İzmir Valiliği bu konağı Katip Çelebi Üniversitesi’ne devredilmiş, karşılığında ise üniversiteye ait Mithatpaşa’daki eski Ege Ordu Komutanı lojmanı vali konağı yapmış.

Devlet içerisinde böyle bir takas olması inanılacak şey değil. İngiltere’de Başbakanla özdeşleşmiş olan “Downing Street 10” Cambridge Üniversitesi’nin bir binası ile takas edilmesi gibi garip bir durum.

Çiğli'de olan Katip Çelebi Üniversitesi'ne...