27 / 04 / 2024

eski vapur seferleri

eski vapur seferleri

Tarih kokan yolculuğumuzun yeni adresleri arasında; Şark Express'i, yeni vapurlar, İstanbul'dan yurtdışına uzanan otobüs seferleri bulunuyor. (Haberde Eski İstanbul Belgeleri isimli Facebook grubunun içeriklerinden yararlanıldı)...

Ulaşımda nostalji turu 6!

Çok eskiden Karadeniz'den Bartın'a, Mudanya'dan Ayvalık'a kadar Türkiye'nin pek çok noktasına vapurlar işliyordu. Denizlerle çevrili Türkiye'de artık o seferler tarihin derin sularına gömülü.

1941 yılında Belediye Haliç şirketini satın almış! Vapur seferleri düzenli hale getirilmiş

1941 yılında Haliç Şirketi'nin vapur seferlerini sekteye uğratması sonrası İstanbul Belediyesi şirketi satın alınmış.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü duyurdu! İstanbullular dikkat! Bazı vapur seferleri bugün yapılamayacak!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından  Üsküdar ve Çengelköy iskelelerinde bazı vapur seferlerinin yapılamayacağına dair açıklama geldi. Peki hangi saat aralığında seferler yapılamayacak? İşte detaylar... 

İstanbullular hemen buraya baksın! Yarın bazı vapur seferleri iptal oldu!

İstanbul Boğazı'nda her yıl düzenlenen "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" etkinliği nedeniyle yarın bazı vapur seferleri iptal edilecek. 

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı hizmete alınacak!

UKOME kararıyla İstinye ve Çubuklu arasında arabalı vapur seferleri başlatılıyor.İstanbul'un köprü geçişlerindeki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir arabalı vapur hattı hizmete alınacak.

Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı!

Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorunun giderilmesiyle Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15'te seferler başladı.

1982 yılında Silivri-Sirkeci arasına vapur seferleri konacakmış!

1982 yılında İstanbul Valiliği, E-5 üzerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması için Silivri ile Sirkeci arasında vapur seferleri konmasını istemiş. Yazın gurbetçilerin güvenli seyahat etmeleri için de yeni tedbirler alınmış.

Gökçeada ve Bozcaada vapur seferleri iptal edildi!

ÇANAKKALE'de 3 gün boyunca yaşamı felç eden lodosun etkisini kaybetmesinin ardından,Gökçeada ve Bozcaada vapur seferleri hala yapılamazken, Lapseki-Gelibolu hattı çalışmaya başladı.

İstanbul'da vapur seferleri iptal edildi

İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatlarının tüm vapur seferleri iptal edildi. Şehir Hatlarının internet sitesinde, "Şiddetli lodos nedeni ile tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.

1963 yılında Haliç vapur seferleri kaldırılacakmış!

1962 yılında alınan kararla Haliç'te vapur seferleri kalkacakmış. 1963 yılından itibaren eski gemiler hurda olarak satılacakmış, yeni gemiler ise Boğaz'ın iki yakası arasında servise konacakmış.

Katamonu İnebolu ile İstanbul arası vapur seferleri başlıyor!

Kastamonu'nun İnebolu Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesinden satın alınan "Aydın Güler Şehir Hatları Vapuru", İnebolu Limanı'na getirildi. Engin Uzuner tarafından İstanbul'da teslim alman gemi, yaklaşık 24 saatlik yolculuk yaptı.

İnebolu ve İstanbul arasında vapur seferleri düzenlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden satın alınan "Aydın Güler Şehir Hatları Vapuru", Kastamonu'nun İnebolu Limanı'na ulaştı. Belediye Başkanı Engin Uzuner geminin turizm ve ekonomik açıdan İnebolu'ya katkı sağlayacağını söyledi.

eski vapur seferleri Haberi

eski vapur seferleri


22 Mayıs 1977 tarihinde Şark Express'inin son yolculuğu olduğunu gösteren tarihi dökümandan İstanbul'un Karadeniz illerine giden vapur seferlerine, eski öğrenci pasolarından boğaz sularına karışan yeni vapurlara kadar birçok durak sizi bekliyor... 


 

Şark'tan son sefer – 1977 

22 Mayıs 1977 tarihli bu damga, meşhur Şark Ekspresi'nin son yolculuğunu simgeliyor. Bu tarihi belgeye göre, Şark Expresi'nin son seferi 22 Mayıs 1977 tarihinde yapılmış.




Akdeniz'den Karadeniz'e kadar sefer – 1967 

Denizcilik Bankası T. A. O.'nun 1967 yılına ait bu ilanında, o dönemlerde İstanbul'dan Akdeniz...