27 / 04 / 2024

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.



Mimar Hakan Kıran’ın çizdiği Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Martı Projesi olarak bilinen projenin ilk etabı 8 Mart'ta açılacak.

Geçici terminal binası tamamlandı

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, şehir hatlarına ait 700 metrekarelik terminal binası ile 2 iskele hizmete hazır olacak projede seferler de 8 Mart'ta başlayacak. Geçici terminal binası büyük ölçüde tamamlanan Martı Projesi'nde çatısı, seramikleri ve boyama işlemi bitti. İSBAK geçici terminal binasının turnikelerini monte etti.

32 bin 500 metrekare meydan

Martı şeklindeki terminal binası ile Kabataş’ta yolun yeraltına alınması projeden çıkarıldı. Terminal binalarının klasik Osmanlı yapısısıyla tasarlanmasına karar verildi. Projenin ikinci etabında, 32 bin 500 metrekarelik meydan yapılacak. 18 bini 400 metrekaresi sert zemin, 14 bin 142 bin metrekaresi yeşil alan olacak. 

İkinci etabı Ekim 2020’de tamam

Projenin ikinci etabının Ekim 2020’de tamamlanması planlanıyor. Tüm iskeleler kullanıma açıldığında şehir hatlarının yanı sıra motorlar, İDO ve BUDO gemileri Kabataş’tan sefer yapabilecek. Ayrıca turistik gemiler de yolcu indirip bindirebilecek. 2’nci etap tamamlandığında Kabataş Meydanı, toplu ulaşım sistemlerinin entegre olacağı ve otoparkın yer aldığı çok önemli bir transfer merkezi olacak.

Kabataş Martı Projesi'nde planlar değişti!

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!


Geri Dön