30 / 04 / 2024

eskiçağ köyü taşıma

eskiçağ köyü taşıma

Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Eskiçağa köyünün sakinleri, dağdan yuvarlanan kayalar nedeniyle korku içinde yaşıyor. Köylüler ya kayaların kaldırılmasını ya da köyün taşınmasını istiyor.

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Botanik Köy Taş Evler'de yeni etap başlıyor! Ayvalık'ta yeni proje!

Botanik Köy Taş Evler projesi Ayvalık'ta hayata geçiriliyor. Projede yeni etap Eylül'de başlıyor. İşte Botanik Köy Taş Evler projesi ile ilgili detaylar...

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

Hazine iki ihaleyle borcuna 13,5 milyar daha ekledi! Açık yüzde 200 arttı

Nisanda bütçe açığındaki artış, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki ihalede 13 milyar 598,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Kordon İstanbul açık hava mağazalarında 60 ay vade farksız ödeme kampanyası!

Güçlü mühendislik altyapısı ile sürdürülebilir projeler inşa eden Ege Yapı, İstanbul Seyrantepe’de çok özel bir yaşam sunan projesi Kordon İstanbul’da bulunan açık hava cadde mağazalarını satışa sundu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Başakşehir Avrasya cadde mağazaları açık artırmada büyük ilgi gördü!

Başakşehir Avrasya projesinde yer alan 47 adet cadde mağazası açık arttırmayla satışa sunuldu. Hafta sonu gerçekleştirilen açık artırmada mağazaların tamamına yakını birkaç saat içinde satıldı.

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

Galataport'ta mağazaların yüzde 70'i kiralandı!

Mayıs'ta açılacak Galataport’ta mağazaların yüzde 70’i kiralandı. Tarihi Paket Postanesi’nin de bir alışveriş ikonu haline getirileceği projede denize sıfır ofisler ise şimdiden yerli ve yabancı markaların kıskacına girdi...

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

TOKİ'nin 24 ilde bin 936 konutu açık satışta!

TOKİ tarafından açık satış yöntemi ile 24 ilde satışa sunulan bin 936 konut için başvurular devam ediyor. Ayrıca Samsun Vezirköprü'de 264 konut kura yöntemiyle, Kırşehir'de 53, Konya'da ise 2 konut pazartesi günü açık satış yöntemiyle satılacak...

Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün daimi üst hakkı süre uzatımı tapuya tescillendi!

Alarko GYO'nun Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının daimi ve müstakil üst hakkı süre uzatımı 9 Ekim 2019 Çarşamba günü tapuya tescil edildi...

Bensu Soral Alaçatı’dan eski köy evi aldı!

İçerde dizisinin yıldızı Bensu Soral, kazandığını gayrimenkule yatırdı. Oyuncu Alaçatı’dan eski bir köy evi satın aldı.

eskiçağ köyü taşıma Haberi

eskiçağ köyü taşıma

Yeniçağa'ya bağlı 64 haneli yaklaşık 150 kişinin yaşadığı Eskiçağa köyünde bazı evlere, yamaçtaki tonlarca ağırlıktaki kayaların düşme riski bulunuyor. Zaman zaman kopan kaya parçaları ev ve ahırlara zarar veriyor. Özellikle havanın yağışlı olduğu günlerde köylüler kayaların koparak evlerine düşeceği korkusuyla yaşıyor. 


Kayaları, kopmaması için kalaslarla tutturmaya çalışan köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.


Köy muhtarı Ramazan Karaduman, köydeki 64 haneden 55'inde oturanların bulunduğunu belirterek, dağın yamacındaki kayaların bir işyeri ve 9 ev ile Yıldırım Beyazıt Han tarafından yaptırılan tarihi hamamı tehdit ettiğini anlattı.


Tedbir alınması amacıyla yaklaşık 20 yıl önce girişimde bulunulduğunu aktaran Karaduman, "Ancak 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla burası Afete Maruz Bölge ilan edilmiş. Buna rağmen genel hayata etkisizlik raporu verilmiş. Şu anda genel hayata etkililik raporunun verilmesi lazım. Bunu da almak...