14 / 05 / 2024

Eskişehir Antalya arası tren

Eskişehir Antalya arası tren

Antalya'nın 100 yıllık demiryolu hayali startı verilen Eskişehir- Antalya hattı ile gerçek oluyor. Bölge iş dünyası komşu illerdeki OSB'lerin yüklerinin Antalya Limanı'na ulaştırılması için "Baladız-Keçiborlu" hattının öncelikle bitirilmesini istiyor.

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Eskişehir'de yapılması planlanan demiryolu projesi TBMM'de!

Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Eskişehir OSB ile TCDD'nin demiryolu protokolü TBMM'de!

Eskişehir OSB ile TCDD arasında imzalanan demiryolu yapım protokolünün ve diğer bazı projelerin durumuna ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Eskişehir'de 4 milyon TL'ye icradan akaryakıt istasyonu!

Eskişehir İli, Sivrihisar İlçesi, Elmalı Mahallesi, Ağaçarası mevkiinde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul 4 milyon 76 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı teslim tarihleri 2017!

TOKİ'nin Eskişehir Odunpazarı'nda hayata geçirdiği 115 konutun teslimleri 2 Mayıs-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YHT ile Eskişehir Antalya’ya bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i ziyaret etti. Arslan, ziyereti sırasında ''Eskişehir’i Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya yani Akdeniz’e bağlayacağız'' dedi.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuruları!

Eskişehir Odunpazarı Karapınar Projesi kapsamında üretilen 2 adet konut 20 Eylül - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında açık satış yöntemi ile satışa sunulacak. İşte, TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuruları...

Eyüp Sabri Tuncer Eskişehir ve Antalya'da mağaza açtı!

Ankara ve İstanbul'dan sonra Eskişehir'de, Espark Alışveriş Merkezi'nde mağazasını açan Türkiye'nin koku duayeni Eyüp Sabri Tuncer, mağaza zincirine Antalya'da üç mağaza daha ekledi.

Eskişehir Alpu'nun yolları yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Alpu İlçesine bağlı Gökçeoğlu, Karaçay, Fevziye, Mamure, Aktepe, Esence, Uyuzhamam, Koşmat ve Yeşildon Mahalleri arasında asfalt sathi kaplama işlemlerini sürdürüyor.

Eskişehir'de yol yapım çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Alpu ilçesine bağlı Yumaklıca ve Otluk mahallesi sakinlerinin yüzünü güldürüyor. Kırsal mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler Yumaklıca ve Otluk mahalleri arasında yol yapım çalışmalarına başladı.

Eskişehir'in yolları yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kırsal mahalleler arasındaki yolların bakım çalışmalarına devam ediyor. Çavlum-Kızılcaören-Yakakayı-Gündüzler-Beyazaltın arasındaki yolda yama çalışmaları tamamlandı.

Eskişehir Antalya arası tren Haberi

Eskişehir Antalya arası tren

ULAŞTIRMA, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın Antalya'yı, istanbul ve Kapadokya'ya bağlaması planlanan Eskişehir-Antalya Hızlı Demiryolu Projesi'ne start vermesi Antalya iş dünyasında sevinçle karşılandı. İş çevreleri 9 milyar TL keşif bedelli proje ile Antalya-İstanbul arasının 3-4 saate düşeceğini belirterek, Konya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta'daki OSB'lerin Antalya Limanı'na bağlanması için Baladız-Keçiborlu hattının da bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade etti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bu proje ile Antalya'nın ulusal ve uluslararası demiryolu ağına bağlanacağını belirterek, "Demiryolu Antalya'nın 100 yıllık hayaliydi. Antalya'nın 6.3 milyon ton tarımsal üretim potansiyeli var. Türkiye ve Avrupa'nın turfanda sebze ihtiyacını Antalya karşılıyor. Hızlı demiryolu projesi gerçekleşirse fiyatlar ucuzlar. Sanayicinin maliyetleri azalır. 

Antalya katma değeri yüksek olan bir kent. Hızlı tren Antalya'nın katma değerini daha...