30 / 04 / 2024

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.



Meclis toplantısında konuşma yapan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, Gündoğdu Kentsel Dönüşüm Projeleri, Halk Ekmek Fabrikası bitiş tarihi ile üç belediye ve bunun yanı sıra, TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokolün hangi aşamada olduğunu sordu. Özcan, “Depremin hemen ardından üç belediye başkanı mühendisler odasıyla birlikte bir anlaşma yaptınız. Protokol imzaladınız. Eskişehir’in deprem konularındaki hazırlığı nedir? Durumu nedir? Riskli durumu nedir depreme ne kadar hazırlıklıdır? Bununla ilgili bir sonuç bildirgesi var mı?” diye sordu. 

 Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

GÜNDOĞDU’DA SON DURUM    

Büyükşehir Belediyesi yetkililerince Gündoğdu bölgesi ile ilgili şu açıklama yapıldı: “Gündoğdu’da üç etap şeklinde kentsel dönüşüm projelerimiz bulunuyor. Gündoğdu 1 projemizde tüm anlaşmalarımız bitti. İmar uygulamamızı yaptık. Bütün hazırlıklarımız tamam. Gündoğdu 1.800 konutluk bir proje. Orayı ihaleye çıkıyoruz. Gündoğdu 2’de A etabında inşaat sürüyor. İnşaat martta bitecek. B etabında tüm anlaşmalar bitti. Yüzde 100 uzlaşma sağlandı. Gündoğdu 2 bölgesinin B etabında imar uygulama dosyamız hazırlanıyor. C etabında projelerimiz hazır. Uzlaşmalara başlayacağız. D etabına şu an için başlayamadık. Gündoğdu 3’de de belediyemiz oranın çoğunluğu tasarruf mevduat sigorta fonundaydı. Yalnızca parsel ürettik. Tasarruf mevduat sigorta fonuyla böylece uzlaştık. Orada şu an için bir inşaat başlanmadı. Fakat belediyemizin yapacağı bir iş kalmadı. Bundan sonra oradaki mal sahiplerinin sürdüreceğiz iş var.” 

 Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

28 BİN BİNANIN İNCELENMESİNE BAŞLANIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi iş yapı stokunun tespiti ve afet risklerine karşı değerlendirilmesi çalışması kapsamında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ile imzalanan hizmet protokolü ile ilgili ise mecliste şunları paylaştı: “Bu çalışma, İnşaat Mühendisleri Odası ve üç belediye ortak çalışmamızdır. Dört etap şeklinde planlandı. Merkezdeki tüm binalar analiz edilecek. İlk etap inceleme sona erdi. Toplam 22 bin bina incelendi. İkinci etap için İnşaat Mühendisleri Odası ile görüştük. 28 bin bina için incelemeye ilerleyen günlerde başlayacağız” şeklinde konuştu.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

İnternetten konut ve otomobil ilanlarında yeni dönem! Bunu yapmayanlara tam 100 bin TL ceza!

Geri Dön