27 / 04 / 2024

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

Ülke genelinde kiralık daireler gündemden düşmüyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle Konya’da ev tutmakta zorlanan vatandaşlara güzel haber geldi. Konya'da kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü.



Konya ve ülke çapında kiralık daire fiyatları rekor kırdı. Yaklaşık 2 yıldır kira fiyatlarında kademeli yükseliş devam ederken, konut sektöründeki üretim eksikliği nedeniyle kiralık daire sayısında düşüş yaşandı.

Hal böyle olunca, konut sahipleri kira fiyatlarını yükseltti. Konya merkezde en ucuz sıfır dairelerin kira fiyatları 12 bin TL’ye kadar çıkmıştı. Bu kapsamda, son gelişmelere bağlı olarak kira fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandı.   

Konya kent merkezindeki en büyük konut projelerinden birisinde yer alan sıfır dairelerin kira fiyatı 6 bin TL’ye kadar geriledi. İnsanlar gördüğü fiyatlara resmen inanamadı.

 O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

Buna göre, Ardıçlı  TOKİ  konutlarında kiralık daire fiyatları 12 bin TL’ye kadar çıkmıştı. Şimdilerde ise fiyatlar büyük düşüş yaşandı.

Emlak sektöründeki temsilciler ise kiralık konutta yaşanan fiyat düşüşünü ev sayısının artışına ve düğün sezonunun kapanışına bağlıyor. Bazı ilan sitelerinde kiralık 2 oda 1 salon dairelerin fiyatı 7 bin TL’ye kadar düştü. Ayrıca, pazarlık yapıldığı zaman fiyatların 6 bin liraya kadar düştüğü belirtiliyor. Kiralık konut fiyatlarındaki düşüşe ise en çok kiracılar sevindi. Fiyatların düşüşünün ardından konut sahiplerinin mevcut kiralara daha düşük oranda zam yapacağı öngörülüyor.

 O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

KİRALARA YÜZDE 200-250 ZAM

Öte yandan, Çanakkale’de Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan iş yerlerinin kiralarının yüzde 200, hatta yüzde 250 oranında arttığı belirtildi. İş yeri sahipleri, bir anda artan kira fiyatları nedeniyle resmen şoke oldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Çanakkale’de çok sayıda mülkü yer alıyor. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün olan taşınmazlar, kira usulü ile insanlara verilirken, kiraların da bir süredir piyasa şartlarının altında kaldığı öğrenildi.

İddiaya göre, Çanakkale’de Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait dükkanlara geçtiğimiz günlerde alınan bir karara göre yüzde 200-250 kira artışına gidildi.

Bir anda alınan söz konusu karar, esnafı özellikle yaklaşan kış mevsimi öncesinde kara kara düşündürürken, yaklaşık 8 bin TL olan kira fiyatlarının 28 bin TL’lere kadar çıktığı belirtildi.

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94 TOKİ konutunda sona gelindi!

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Prefabrik ev fiyatları belli oldu! 2+1, 3+1, 55 m2, 59 m2, 79, 81 metrekare evler ne kadar?


Geri Dön