30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94 TOKİ konutunda sona gelindi!

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94 TOKİ konutunda sona gelindi!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7,6 şiddetindeki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan ile komşu ilçesi Afşin’de depremzedelerin dört gözle beklediği deprem konutlarının teslimatı için geri sayım başladı. TOKİ tarafından yapımı süren 2 bin 94 deprem konutunda sona gelindi.



6 Şubat tarihinde Türkiye en kara günlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem, toplam 11 kenti yıktı. ‘Asrın felaketi’ diye tabir edilen o afette 50 binden fazla insan hayatını kaybetti, yüz binlerce konut yıkıldı. Fakat devlet ve millet el ele verdi ve yaraları sarmaya başladı. Kahramanmaraş merkezli ikinci depremin merkez üssü Elbistan ve Afşin ilçelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) martta deprem konularının temeli atıldı. Devlet verdiği sözü tuttu. Kalıcı konut projesinde sona yaklaşıldı. Aralık ayında ilk teslimatların gerçekleşeceği iki ilçede çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94 TOKİ konutunda sona gelindi!

ELBİSTAN'DA BİN 394 KONUTTA SON RÖTÜŞLAR

Sabah gazetesinden Ali Altuntaş’ın haberine göre, Kahramanmaraş'ta 7,6 şiddetindeki depremin merkez üssü olan Elbistan’da martta temeli atılan bin 374 deprem konutunda çalışmalarda sona gelindi. Dış cephe mantolama, boya, elektrik ve su tesisatları ve bunun yanı sıra, kalorifer petekleri döşenen binalarda her detay tek tek düşünüldü. 5 katlı inşa edilen 3+1 ve 2+1 konutlarda mutfak dolapları ile şofbenlerin takılma işlemleri sürerken, çevre düzenle çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Çocuk oyun alanları ve sosyal tesislerin de yapıldığı deprem konutlarında ağaç ve fidan dikim işlemleri de gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94 TOKİ konutunda sona gelindi!

SÖZ TUTULDU, ELLBİSTAN KONUTLARINA KAVUŞUYOR

Depremin vurduğu Elbistan'da  TOKİ  tarafından inşa edilen deprem konutlarının teslime hazır duruma geldiğini belirten Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Karaelbistan Mahallesi'nde devam eden TOKİ konutlarında yüzde 90 fiziki gerçekleşmeye ulaşan binaların olduğuna paylaşan Gürbüz, "Aralık ayı gibi biz inşallah buradaki konutların bir kısmının teslim edilmesini amaçlıyoruz. Temelde daha fazla konutumuz tamamlandı. Fakat ince işçilik ve peyzaj çalışmaları var. Bu çalışmalarda kısa sürede sona ererek konutlar hak sahiplerine teslim edilecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan verdiği sözü tuttu. Kısa bir sürede konutular teslim aşamasına geldi" şeklinde konuştu.

Büyükşehirlerde en çok taşınan ilçeler belli oldu! İşte göç hareketliliğinin nedeni...

Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli yağış geliyor!

10 soruda kentsel dönüşüm yasası! İşte tüm merak edilenler...


Geri Dön