21 / 05 / 2024

Eskişehir Han açılacak mı

Eskişehir Han açılacak mı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Davut Paşa tarafından 1517 yılında yaptırılan, zaman içinde yangınlar ve çöküntüler geçiren Eskişehir Han’ı, 5 asır sonra yeniden Bursa’ya kazandırdı.

Eskişehir'de 58 bin metrekarelik arsa satılacak! İhalesi 30 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Alpu Belediye Başkanlığı, Eskişehir Alpu'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 30 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Han'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Han'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Han sosyal konut projesi...

TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konutluk yeni proje inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konut inşa edecek. Projenin ihalesi 11 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.

24 ilde Covid-19 Takip Merkezi açılacak!

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; Türkiye genelinde 24 ilde covid-19 takip merkezi açılacak. İlk olarak Ankara ve Eskişehir'de açılan  olan merkezler kısa zamanda ülke genelinde hizmete girecek.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

2020'de 7 yeni şehir hastanesi açılacak!

Türkiye sağlık alanındaki en önemli yatırımlarına 2020 yılında kavuşacak. Bu yıl 7 ilde bulunan 7 dev sağlık kampüsü hizmete açılacak.

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’ndeki riskli binalar yıkılıyor!

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’nde yaklaşık 10 yıl boyunca atıl vaziyette yer alan binaların yıkımına başlandı. Ancak yıkımına devam edilen binalardan birinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadı.

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Eskişehir İMO'dan Eskişehir Stadyumu açıklaması!

Eskişehir’de 2016 yılında yapılan yeni stadyum hava koşulları nedeniyle zarar gördü. Stadyum Valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kullanıma kapatıldı.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 2019 başvuruları 2 Eylül'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü projesinde yer alan konutlar 2 Eylül'de satışa çıkıyor.

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

2 yılda 13 yeni şehir hastanesi açılacak!

Türkiye'nin sağlık alanındaki en önemli yatırımları arasında bulunan şehir hastaneleri açılış için gün sayıyor. Beş yıldızlı otel konforuna sahip 13 yeni hastanenin 2 yılda açılması planlanıyor.

Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri 30 Ekim'de hizmete açılacak!

Kamu özel iş birliği modeli ile yapımı tamamlanan Eskişehir ve Manisa şehir hastaneleri 30 Ekim'de hizmete açılacak. 

Eskişehir Han açılacak mı Haberi

Eskişehir Han açılacak mı

‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’, Bursa’da bambaşka bir coşkuya da imzasını attı. Tarihi ve miras çalışmaları ile Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Eskişehir Han, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla yepyeni yüzüyle hizmete açıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da altın dönemin yaşandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın örnek bir dünya kenti olması hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyor, gece gündüz demeden hizmete devam ediyoruz. Tüm kültürel değerleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Bursa’da, kentin her zaman merkezi durumunda olan çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin canlanması ve kalkınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


‘Çarşı canlı olursa şehir de canlı olur, çarşı çökerse kent de çöker’ fikrinden hareketle Bursa’nın çarşılarının nefes alan mekanlar haline getirildiğini...