01 / 05 / 2024

24 ilde Covid-19 Takip Merkezi açılacak!

24 ilde Covid-19 Takip Merkezi açılacak!

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; Türkiye genelinde 24 ilde covid-19 takip merkezi açılacak. İlk olarak Ankara ve Eskişehir'de açılan  olan merkezler kısa zamanda ülke genelinde hizmete girecek.



Sağlık Bakanlığı kovid-19 merkezleri ile ilgili son dakika yazılı açıklama yayınladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; bakanlıktan yapılan açıklamada Covid-19 geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az 2 yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek. Ayrıca bu hastalığa yönelik sağlık hizmet kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalara yönelik çalışmalar yürütülecek. Merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturacak yeni yöntemler de geliştirilecek.

VATANDAŞLAR ARANARAK MERKEZE DAVET EDİLİYOR 

Merkezler gönüllük esasına dayanılarak davet usulü ile çalışacak.  Covid-19 geçirmiş hastalar aranarak merkeze davet ediliyor ve randevu oluşturuluyor. Vatandaşın sağlık durumu değerlendirilerek, gerek görülmesi halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece Covid-19’un uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek olası sağlık sorunları engelliyor. 

ÜCRET TALEP EDİLMİYOR 

Merkez, yapılan işlemler için herhangi bir ücret de talep etmiyor. Hasta kabulu  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ise 8 Aralık itibarıyla başladı.
 

İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi açıldı!


Geri Dön