16 / 05 / 2024

eskişehir Modern Sanatlar Müzesi

eskişehir Modern Sanatlar Müzesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

500 milyar euroluk küresel demiryolu oyuncuları Eskişehir’e geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı desteği ile Modern Fuarcılık'ın düzenlediği Rail Industry Show Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı, 02-04 Aralık 2020 tarihinde Eskişehir ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Eskişehir yeni kent meydanına kavuştu!

Büyük Park önünde atıl durumda bulunan ve saman pazarı olarak bilinen alan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilerek modern bir meydana dönüştürüldü.

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu yerine modern eğitim kurumu geliyor!

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu binası yerine 20 derslikli modern bir eğitim kurumu yapılacak. Eskişehir il Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "Arsayla ilgili sorunumuzu hallettik, ihale süreci bitti" dedi.

Eskişehir Basın Parkı hizmete açıldı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ,Basın Parkı'nda peyzaj düzenleme çalışması kapsamında parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturmak için başlattığı çalışmalarını tamamladı.

Eskişehir Küçük Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi'nde zemin etüdü çalışmaların başladı. Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışmalar, 64 hektarlık alanı kapsıyor. Projede kapsamında bulunan tüm yapıların yıkılarak bölgenin modern bir bölge olması hedefleniyor.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm yavaş ilerliyor!

Yüzde 86'lık şehirleşme oranıyla Türkiye'nin şehirleşme bakımından önde gelen illerinden olan Eskişehir, modern ve düzenli yapısıyla öne çıkıyor.

Eskişehir'de ilk ahşap el sanatlar müzesi açılacak!

Eskişehir'de, Dünya Ağaç Günü dolayısıyla 9 gün sürecek etkinliklere, Türkiye dahil 68 ülkeden 300'e yakın sanatçı, bilim insanı ve yönetici katılacak.

Eskişehir'de modern bir şehir: Novacity

Eskişehir'in merkezinde, modern yaşamın tüm olanaklarını sunan yepyeni bir proje olan Novacity, alışılmış standartların üstünde bir yaşam vaadediyor. Dev proje, Atabir İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.

Halk GYO Eskişehir'de modern konut projesine hazırlanıyor!

GYO sektörünün en genç şirketlerinden Halk GYO 2013 yılına ikinci konut projesi ile hızlı bir giriş yapıyor. Hedefine bu kez Anadolu’yu koyan Halk GYO, Eskişehir’in gözde semtlerinden Odunpazarı’ndaki arsasını konut projesi olarak değerlendirmeye karar ve

LAVA, Eskişehir’de 12 milyon TL yatırımla fabrika kurdu!

Döküm tencere-tava sektörünün pazar lideri LAVA, Türkiye’nin modern ve ileri teknoloji sahibi döküm ve emaye fabrikasını 12 milyon TL’lik yatırımla Eskişehir’de kurdu

eskişehir Modern Sanatlar Müzesi Haberi

eskişehir Modern Sanatlar Müzesi

Odunpazarı Bölgesi’nde hayata geçirdiği projeler ile kent turizmine büyük katkı sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentteki turist sayısını arttırmak ve Odunpazarı’nı cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalarına devam ediyor. ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında çalışmaların devam ettiği bölgede  hayata geçirilen Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Avlu Odunpazarı ve Modern Sanatlar Müzesi tarihi bölgeyi daha da hareketlendirecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Odunpazarı’nın sağlıklı ve genç Eskişehir’in kökleri olduğunu belirten Başkan Büyükerşen “Bir yerleşim bölgesinin tarihi kimliğinin olması ve bu kimliğin somut eserler ile yansıtılması çok önemlidir. Bağdat, Viyana, St. Petersburg, Paris gibi şehirler böyle şehirlerdir. Hiç ziyaret etmeseniz bile bu şehirlerin neden önemli kentler olduğunu bilirsiniz. Çünkü tarihlerini ve kimliklerini her şeye rağmen korumaya çalışmışlardır. Ülkemizde...