09 / 05 / 2024

Eskişehir Tepebaşı akıllı şehir

Eskişehir Tepebaşı akıllı şehir

Tepebaşı Belediyesi, AB destekli Akıllı Şehir Projesi ile ilçede ısı pompası sistemleri ve 150 kilovatlık güneş enerjisi santrali kuracak. 6,2 kilometrelik bisiklet yolunda 50’si elektrikli, 150 bisiklet halkın hizmetine sunulacak

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Çifci tarafından kuruldu.

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

Eskişehir Tepebaşı’nda bir konut sahibi olabilirsiniz 82 metrekare, 3+1 daire sizleri bekliyor. İşte detaylar!

Eskişehir'de kat karşılığı yapım işi ihalesi! 

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Tepebaşı Şirintepe'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 18 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediyeden büyük fırsat! Eskişehir'de 2 adet imarlı satıyor!

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Tepebaşı Uluönder ve Boyacıoğlu mahallelerinde yer alan 2 adet imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 2 arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Uluönder ve Boyacığlu mahallelerinde yer alan 2 arsayı satışa sunuyor. 

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi Esenler'de Mehmet Tevfik Göksu, Zekeriya Çoştu, Yunus Kurt ve Esenler Belediyesi ortaklığında kuruldu.

Eskişehir'de 30.4 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Eskişehir 4. İcra Dairesi Eskişehir Tepebaşı'nda yer alan arsayı 30 milyon 400 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Eskişehir'de 22.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Tepebaşı'nda yer alan gayrimenkulü 22 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nden 30.1 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Muttalip Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulleri 30 milyon 108 bin 110 TL'ye satıyor...

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Eskişehir Tepebaşı akıllı şehir Haberi

Eskişehir Tepebaşı akıllı şehir


Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan Akıllı Şehir Projesi ile Avrupa Komisyonu’ndan 5 milyon euro hibe almaya hak kazandı. 30 dönümlük alanda uygulanacak proje ile Eskişehir’in enerji temininde bağımsızlaşması ve temiz kaynaklara yönelerek enerji maliyetlerin düşürmesi hedefleniyor. 


Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Avrupa Komisyonu’nun 2014-2020 yılları arasında yürüteceği Horizon 2020 projesi kapsamında Akıllı Şehirler Araştırma ve İnovasyon Projeleri başlığına yazılan projenin, 20 proje arasından ikinci olarak hibe alacağını belirterek, “Projeye ortaklık teklifi Tepebaşı Belediyesi’nin geçmiş deneyimlerine bakılarak verildi. Türkiye’den sadece bizim kabul edildiğimiz proje İngiltere- Nothingam Belediyesi İspanya- Valladolid Kent Konseyi Belediyesi ile oluşturulan konsorsiyuma verildi. Belçika, Almanya, İtalya ve Macaristan ise izleyici ülke olacak. Hibe antlaşması 3 ay içinde imzalanacak. Konsorsiyumun toplam bütçesi 21 milyon...