29 / 04 / 2024

Eskişehir turizm çalışmaları

Eskişehir turizm çalışmaları

Eskişehir, marka şehir olma yolunda önemli mesafeler kat ediyor. Marka şehir olabilmek için öncelikle Eskişehir'i diğer şehirlerden farklı kılan özelliklerini öne çıkarmak gerekiyor.

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi konuk evini sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, konuk evini de sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Giresun'un 4 mahallesinde inşaat çalışmaları başladı!

Giresun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelinde çalışmalar hızlandı. Kentin 4 mahallesinde inşaatlar hızlandı.

Eskişehir Millet Bahçesi için yıkım çalışmaları devam ediyor!

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Yıkılan stadın yerine Millet Bahçesi yapılacak..

Ordu Yeşil Yol projesinde çalışmalar tam gaz!

Yaptığı yol yapım çalışmaları ile model bir Ordu inşa etmeyi hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi'nde çalışmalar başladı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından 6 Haziran tarihinde ihalesi tamamlanan Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesinde sürenin tamamlanmasıyla birlikte hafriyat çalışmaları başladı.

Seydişehir'de otopark çalışmaları başladı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, eski cezaevinin yıkıldığı alana yapılacak olan otopark için çalışmalar başladı.

TOKİ'nin Eskişehir emekli projesinde çalışmalar sürüyor!

TOKİ'nin, Eskişehir Tepebaşı İlçesi Aşağısöğüt Mahallesi’nde hayata geçirdiği “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamındaki daireler için çalışmalar sürüyor.

Gülşehir Otogarı’nda yenileme çalışmaları başladı!

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy Gülşehir Otogardaki çalışmaları yerinde inceleyerek konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Eskişehir Seyitgazi'de asfaltsız yol kalmadı!

Son zamanlarda özellikle ilçe kırsalında yaptığı yol çalışmaları ile halkın yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Gaziantep Kuzey Şehir projesinde çalışmalar başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Türkiye’ye örnek olacak projelerinden biri olan “Kuzey Şehir” projesinde çalışmalar başladı.

Eskişehir turizm çalışmaları Haberi

Eskişehir turizm çalışmaları

Bu kapsamda kentin marka şehir olma yolundaki potansiyellerine son yıllarda turizm yani hizmet sektörü de eklendi. Bundan 10 yıl öncesine kadar Eskişehir, turizm sektörüyle tanışmazken bugün önemli otel zincirlerinin yatırımları halen devam ediyor. Yatak kapasitesi 11 bine ulaşan Eskişehir, turizm alanında hatırı sayılır bir yer edindi.Eskişehir'in turizm potansiyelini ortaya koyması noktasında sadece Odunpazarı ve şehir kültürü ile yetinmemiz mümkün değil. Çünkü Eskişehir'in ilçeleri inanç turizmi açısmdan da önemli değerleri bünyesinde barındırıyor. Sivrihisar'da bulunan Ermeni Kilisesi ve Ulu Camii, Seyitgazi'deki Seyit Battal Gazi Türbesi bunlardan bazıları. Sahip olduğumuz bu değerleri dğoru bir stratejiyle tanıtabilirsek kentin turizm alanındaki enstrümanları daha da gelişecek. Bu konuda kayda değer çalışmalar yapıyoruz. 



Yüksek hızlı trenle İstanbul'dan başlayan ve içinde Eskişehir'in inanç turizmi noktalarının yer aldığı, Konya'da...