10 / 05 / 2024

Eskişehir turizm yol haritası çalıştayı

Eskişehir turizm yol haritası çalıştayı

ESGİAD, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Skal International Eskişehir Kulübü Derneği işbirliğiyle "Eskişehir Turizm Yol Haritası Çalıştayı" gerçekleşti.

Eskişehir Millet Bahçesi'nin plan notları değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılan Eskişehir Atatürk Stadı’nın bulunduğu 52 bin 270 metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi projesinde yapılaşmaya yol açacak plan notları değiştirildi.

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Eskişehir Sivrihisar-Polatlı karayoluna ilişkin 4 sorun mecliste!

Eskişehir Sivrihisar-Polatlı karayolu yol yapım çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapımı devam eden Eskişehir Şehir Hastanesi'ni inceledi. Hastane hakkında bilgi veren Avcı, inşaatın 30 Kasım'da biteceği müjdesini verdi.

Eskişehir Hat Boyu yoluna neşter!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan ilçelerdeki yüksek rakımlı mahalle yollarında karla mücadele çalışmaları sürdürürken diğer taraftan mahalle yollarında sürücülerin can ve mal güvenliği açısından yol genişletme ve zemin iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Eskişehir'de yeni stadın parasını TDV bütçesi karşıladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Türk Dünyası Vakfı 2016 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle eski stat alanının yapılaşmaya açılmaması için yeni stadın parasını Türk Dünyası Vakfı bütçesinden karşıladık." diye kon

Eskişehir'in mahalle yolları genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özellikle ilçe kırsalında mahalle (köy) yollarında yürüttüğü asfalt kaplama çalışma sezonunu tamamlanmasının ardından, altyapısı bozuk olan mahalle yollarının zemin güçlendirmesi ve yol genişletme çalışmalarına başladı.

Eskişehir Mihalıççık'ın yolları yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ilçe kırsalında yaptığı yol çalışmaları kapsamında Mihalıççık İlçesine bağlı Yunusemre, Belen, Adahisar ve Yalınlı yolundaki yenilemeleri aralıksız sürdürüyor.

Eskişehir Akkaya’da yol çalışmaları başladı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerde çalışmalarına devam ediyor.

Eskişehir Emirceoğlu'nun yolları genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Emirceoğlu Mahalle yolunda yol genişletme çalışmalarına başladı. 9 kilometre uzunluğundaki yolun yapımıyla sabah ve akşam saatlerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması planlandı.

Eskişehir Sivrihisar'ın yolları yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlardan gelen talepler çerçevesinde kırsal kesimlerde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eskişehir'e yüksek standartlı yol!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri görev ve sorumluluk alanında bulunan kırsal bölgelerde yol yapım bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Eskişehir turizm yol haritası çalıştayı Haberi

Eskişehir turizm yol haritası çalıştayı

Çalıştay sonucu Eskişehir'in turizm yol haritasının belirlenmesine karar verildi. 



Ticarete katkı 

ESGİAD, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Skal International Eskişehir Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Eskişehir Turizm Yol Haritası Çalıştayı", Anemon Otelde gerçekleşti. Eskişehir'in geleceği için buluşan 100 kişi, yaklaşık üç saat boyunca kente gelen turistin şehir esnafına, şehir ticaretine nasıl katkı sağlayabileceğini konuştu, tartıştı. 



200 öneri sunuldu 

Dr. M.Gökhan Turan'ın moderatörlüğündeki çalıştayda, katılımcılardan oluşan karma masalarda "Eskişehir'e gelen turist az para harcıyor, neden?" sorusunun yanıtı, önerilerle verildi. Her masadan toplanan 200'den fazla öneri, oylamaya sunuldu. En fazla oy alan öneriler, yol haritası kitapçığı haline getirilmek üzere bir araya toplandı. 



YOL HARİTASI YOK 

¦ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, çalıştayın önemine işaret ederek, "Amacımız, Eskişehir'e gelen turistin daha fazla para bırakmasını sağlamak. Şehrimiz, Türkiye'de bilinen, gezilmek ve görülmek...