27 / 04 / 2024

Eskişehir turizm yol haritası çalıştayı gerçekleşti!

Eskişehir turizm yol haritası çalıştayı gerçekleşti!

ESGİAD, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Skal International Eskişehir Kulübü Derneği işbirliğiyle "Eskişehir Turizm Yol Haritası Çalıştayı" gerçekleşti.



Çalıştay sonucu Eskişehir'in turizm yol haritasının belirlenmesine karar verildi. 



Ticarete katkı 

ESGİAD, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Skal International Eskişehir Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Eskişehir Turizm Yol Haritası Çalıştayı", Anemon Otelde gerçekleşti. Eskişehir'in geleceği için buluşan 100 kişi, yaklaşık üç saat boyunca kente gelen turistin şehir esnafına, şehir ticaretine nasıl katkı sağlayabileceğini konuştu, tartıştı. 



200 öneri sunuldu 

Dr. M.Gökhan Turan'ın moderatörlüğündeki çalıştayda, katılımcılardan oluşan karma masalarda "Eskişehir'e gelen turist az para harcıyor, neden?" sorusunun yanıtı, önerilerle verildi. Her masadan toplanan 200'den fazla öneri, oylamaya sunuldu. En fazla oy alan öneriler, yol haritası kitapçığı haline getirilmek üzere bir araya toplandı. 



YOL HARİTASI YOK 

¦ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, çalıştayın önemine işaret ederek, "Amacımız, Eskişehir'e gelen turistin daha fazla para bırakmasını sağlamak. Şehrimiz, Türkiye'de bilinen, gezilmek ve görülmek istenen bir yer. Turist de geliyor. Ancak gelenler genellikle günübirlikçi. Konaklayanlarda var ancak şehir esnafına az para bırakıyorlar. Bugün Eski şehirde turisti yönlendirebilecek, para harcamalannı sağlayacak bir yol haritası yok maalesef" dedi. Çalıştayın önemine değinen Zengin," Çalıştaydan çıkan sonuçlar Anadolu Üniversitesi ile birlikte bilimsel veriler ışığında bir rapor haline getirilecek. Öneriler ve yapılması gerekenleri içeren bu rapor, bir yol haritası kitapçığı ile şehir turizminin gelişmesinde rehber olacak. Hedefimiz Eskişehir'in turizmde sağladığı avantajı kalıa hale getirmek ve devamlılığı sağlamak'diye konuştu.



EV SAHİPLİĞİ YAPTI 

TÜGİK Genel Sekreteri ve ESGİAD Başkanı Serkan Zengin ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki çalıştaya Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ve bazı öğretim üyeleri, SKAL Başkanı Gökçe Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mecit Uyanık, kuruma bağlı bazı şube müdürleri , Gar Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, ESIAD Genel Sekreteri Hüseyin Akdeniz, TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Selami Uzun, Genç TÜMSİAD Başkanı Serhat Tunç, Genç Gir işimciler Kurulu Başkanı Egemen Temizsoy, restoran, otel ve acente firma temsilcileri katıldı. 



Eskişehir Sakarya


Geri Dön