28 / 04 / 2024

Eskişehir Vadisi imar

Eskişehir Vadisi imar

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 

TOKİ'den Eskişehir'deki imar planına ilişin açıklama!

TOKİ'den Eskişehir'de bazı basın yayın organlarında yer alan "Eskişehir Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesiyle ilgili belediye meclisi kararına TOKİ'nin itiraz etmesi"ne ilişkin yapılan haberlere dair açıklama yapıldı.

Eskişehir Avlakkaya Vadisi Doğal Sit Alanı koruma altında!

Eskişehir İli, Mihalgazi ve Tepebaşı İlçeleri'nde bulunan Avlakkaya Vadisi potansiyel doğal sit alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir'in imar sorunu var!

Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ertuğrul Balkan, Eskişehir'in genel olarak bir imar sorunu olduğunu ifade etti...

Eskişehir Kızılyer’de tapular dağıtıldı!

Eskişehir Kızılyer’de uzun yıllar devam eden imar mağduriyeti, Kazım Kurt öncülüğündeki Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmaları ile sona erdi.

Eskişehir Büyükşehir'den imar toplantısı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 5 Şubat Salı saat 14.00 ve 6 Şubat Çarşamba günü saat 18.00'de imar toplantısı gerçekleştirecek.

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Eskişehir Odunpazarı gelişme konut alanı imar planı onaylandı!

Maliye Hâzinesine ait Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Sultandere mahallesi gelişme konut alanı imar planı onaylandı..

İşte Eskişehir 1/25 binlik imar planının ayrıntıları!

Eskişehir'in gelecek 30 yılını planlayacak olan 1/25 binlik imar planları geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. En çok merak edilen ise planın ayrıntılarıydı. Yeni plana göre hangi alanlar ne olarak belirlendi. İşte detayları...

Eskişehir Tepebaşı'nda imar planları değişecek!

Eskişehir merkez Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 1/25 binlik imar planının görüşülüp kabul edildiği dünkü Belediye Meclis Toplantısından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşe'in sosyal medya üzerinden kendisini eleştirmesine tepki gösterdi.

Eskişehir'in 1/25 binlik imar planı onaylandı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/25 binlik planlar büyük çoğunluğunu AK Parti’nin talep ettiği değişikliklerin yapılması sonrasında oybirliği ile kabul edildi.

Eskişehir'de imar planları yenilecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen 1/25 binlik nazım imar planının, Kurban Bayramı sonrasında 20 Eylül’de yapılacak toplantıda görüşülmesine karar verildi.

Eskişehir Vadisi imar Haberi

Eskişehir Vadisi imar


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya geliniyor.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen planlama çalışmaları kapsamında Arapgir İlçesi Eskişehir Vadisi’nin ilk etapta 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planının hazırlanarak onaylandığı, daha sonra da bu plana uygun olarak 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planının tamamlandığı açıklandı.

Yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda olan Eskişehir Vadisi’nin, bölge sakinlerinin de görüş, öneri ve beklentileri doğrultusunda Malatya turizmine kazandırılması için Arapgir Belediyesi ile birlikte önemli bir takım çalışmalar yapıldığı ve Arapgir Belediyesi tarafından DAP Projesi kapsamında sürdürülen Kentsel Tasarım Projesinin de yine bu plana uygun bir şekilde...