28 / 04 / 2024

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 



CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, 10 Mart’taki proje tanıtım toplantısı öncesinde bir takım açıklamalar yaptı. Eskişehir için dengeli büyüme adı altında bir model oluşturduklarını kaydeden  Ünlüce, “Şehrimizin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de dengeli büyüme modeli ile gelişmesini planlıyoruz. Çatı bir model oluşturduk. Bu model altında şehrimizde hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizi 8 başlık altında topladık. Kısa süre içerisinde bu projelerimizi tek tek açıklayacağız” diye konuştu. 

SORUNLU MAHALLE KALMAYACAK 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Bu dönem imar sorunlarını çözmekte kararlı olduklarını ifade eden Ünlüce, “Bazı mahallelerimizde kat artırımı ile ilgili problemler var. Her seçim döneminde bunlar gündeme geliyor. Kat artışı verilmediği için müteahhitlerin girmediği vatandaşların da kendi imkanlarıyla dönüştüremediği mahallelerde sorunumuz var. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için parsel sahipleri ile tek tek anlaşarak ada bazında çözümler üretmeliyiz. Önümüzdeki dönemde hem Odunpazarı'nda hem de Tepebaşı'nda imar sorunlarını çözeceğiz. Sorunlu mahalle kalmayacak” diye konuştu.

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Dar gelirli vatandaşlar için bin 500 adet sosyal konut projeleri olduğunu anlatan Ünlüce, “Sultandere tarafında belediyemize ait araziler var. Oraya bin 500 adetlik sosyal konut yapmayı düşünüyoruz. Arazi de bizim olduğu için çok uygun fiyatlarla halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Sosyal donatıları ve kat yükseklikleriyle örnek bir proje olacak. Bu bir başlangıç olacak ve devamı gelecek” dedi.

Ayrıca, kentin en büyük sorunlarından biri olan çevreyolu probleminin çözümüne yönelik kuşak yollar yapacakları bilgisini paylaşan Ayşe Ünlüce, bu yolların etrafındaki alanları canlandırmayı planladıklarını dile getirdi. Öte yandan Ünlüce, “Sosyal konutlar ile beraber ticaretin ve sosyal hayatın canlanmasına yönelik çalışmalara da yer vereceğiz.. Şehir merkezinde bir sıkışmışlık var. Kuşak yolların etrafında hem sosyal konutlar hem de banliyö tarzı yerleşim yerleri yaparsak eğer bu oluşan sıkışıklığı dağıtmış oluruz. Diğer taraftan uygun fiyat ile halkımızın ev sahibi olmasını da sağlayacağız” dedi. 

İki ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 16 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

TOKİ mağdurlarından 3 farklı ilde eylem: KDV yüzde 1 olarak alınsın, taksit artışlarına indirim yapılsın!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!


Geri Dön