22 / 05 / 2024

Eskişehirde ilk müze

Eskişehirde ilk müze

Eskişehir'de, Dünya Ağaç Günü dolayısıyla 9 gün sürecek etkinliklere, Türkiye dahil 68 ülkeden 300'e yakın sanatçı, bilim insanı ve yönetici katılacak.

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivrihisar'ın eski belediye binası müze oldu!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde uzun zaman belediye hizmet binası olarak kullanılan 60 senelik iki katlı yapı, iki yıl süren çalışmayla yenilendi ve müzeye dönüştürüldü.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Bursa'daki eski vergi dairesi müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Bursa Kent Müzesi’ne tahsis edilen eski vergi dairesi binasında devam eden çalışmaları değerlendirdi. 

Necip Fazıl Müze Evi kuruluyor!

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Necip Fazıl Müze Evi'nin kurulması için ilk adımı attı.

Adana Müze Kompleksi'nde çalışmalar tamamlandı!

Vali Mahmut Demirtaş, eski Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden Adana Müze Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

Polimeks Eskişehir'e müze inşa edecek!

Eskişehir'e önemli yatırımlar yapan Polimeks şimdi de müze kuruyor. 10 milyon dolara mâl olacak müzenin 2017 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Adana Müze Kompleksi açılacak mı?

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"i aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Konuyla ilgil turizm sektörü tepki gösterdi.

Adana müze kompleksinin ilk etabı 2017'de açılıyor!

Ortadoğu’nun en büyük müzesi olacak, eğitim atölyeleriyle de dikkat çeken yeni müze kompleksinin ilk etabının 2017 yılında ziyaretçilerle buluşacağı açıklandı.

Antakya Hilton Müze Oteli 100 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Sabah Gazetesi'nin yazarlarından Şelale Kadak bugünkü yazısında Antakya'da inşa edilen Dünyanın ilk müze otelinden bahsetti. İşte Şelale Kadak'ın o yazısı...

Şanlıurfa Viranşehir eski belediye binası müzeye mi dönüşecek?

Viranşehir ilçesinin tarihi mekanlarından olan eski belediye binasının müze kültür evine dönüştürülmesi için ihale yapıldı. 3 firmanın katıldığı ihalenin sonuçlarının ise yapılacak inceleme sonucu açıklanacağı duyuruldu.

Karamürsel'deki tarihi bina müze mi olacak?

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 yılında Karamürsel’e geldiğinde ilk ayak bastığı yer olarak bilinen tarihi bina, Karamürsel Belediyesince restore edilerek müze çevrildi.

Eskişehirde ilk müze Haberi

Eskişehirde ilk müze

Odunpazarı Belediyesi, ev sahipliği yapacağı bu etkinliklerde üretilecek ahşap el sanatı eserlerini, kurulması için hazırlıklarına başlanan müzede sergileyecek.



Odunpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde Dünya Ağaç Günü dolayısıyla 17-25 Mart'ta gerçekleştirilecek etkinliklere yurt içi ve dışından katılacak sanatçıların eserleri, "Türkiye'nin ilk ahşap el sanatları müzesi" olacağı bildirilen yapıda sergilenecek.


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı açıklamada, ağacın çevre, doğal hayat ve insan yaşamı için çok önemli bir nesne olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.


Bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını anlatan Kurt, şöyle devam etti:

"Doğada en kötü koşullardaki ağaç bile uzun ömürlü hale getirilebilir. Ağaçlarımızı yaşatabiliriz. 17-25 Mart'ta, Dünya Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında dünyanın birçok ülkesinden Eskişehir'e gelecek sanatçılarımız bunu gerçekleştiriyor. Ağaç kökünden bir tablo yapıyor, atılacak, yakılacak bir kütükten çok farklı bir sanat eseri çıkarıyor. Bu...