06 / 05 / 2024

eşlerden biri ölürse

eşlerden biri ölürse

Evlilik sırasında eşlerden birinin ölümü halinde geride kalan malların nasıl paylaşılması gerektiği Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşlerden biri ölürse mal kime kalır?

Tema Bahçe Atakent satılık daire!

Tema Bahçe Atakent satılık daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar tasarlanıyor. Proje İstanbul Atakent'te Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur ortaklığı tarafından inşa ediliyor...

Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Ailenin oturduğu meskene aile konutu deniyor ve eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça aile konutuyla ilgili bir işlem yapamıyor. Peki, Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Lal Bahçe Kiptaş satılık daire!

Lal Bahçe Kiptaş satılık daire tipleri 4+1 şeklinde tasarlanıyor. Lal Bahçe Evleri İstanbul Başakşehir'de hayata geçirildi...

Kağıthane Mint E-5 satılık daire!

Toplam 101 konuttan meydana gelen Levent Mint E-5 projesi E-5 karayoluna komşu konumda yer alacak. Kağıthane Mint E-5 satılık daire tipleri haberimizin içinde yer alıyor.

İzmir Gerenköy'e çok amaçlı salon inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de Foça Gerenköy'e çok amaçlı bir salon inşa ediyor.

Mi'Marin Ayayorgi Çeşme satılık!

Suv Yapı tarafından hayata geçirilen Mi'Marin Ayayorgi Çeşme satılık daireler deniz manzaraları. Mi'Marin Ayayorgi projesinde 4+1'lere ait özel havuz bulunuyor...

Bahçe tesviyeleri nasıl yapılır?

Bahçe tesviyelerine ilişkin esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, bahçe tesviyeleri nasıl yapılır?

Kavşutlar Turizm Özel Eğitim Sağlık Hizmetleri İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Kavşutlar Turizm Özel Eğitim Sağlık Hizmetleri İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli Şubesi

Gökçe İstanbul Brülör Ve Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Gökçe İstanbul Brülör Ve Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Süleyman İnönü ve Şirin İnönü ortaklığında kuruldu.

Elite Group Emlak Eğitim Sağlık Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elite Group Emlak Eğitim Sağlık Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sabrı Massad Shalaby ve Mahmoud Sabrı mosaad İbahim ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Sancaktepe İlçe Müftülük Binası açıldı!

Sancaktepe’deki 7 camii, 7 kuran kursu ve İlçe Müftülük Binasının açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımı ile gerçekleşti.

Strada Bahçeşehir satılık ev fiyatları!

Akzirve Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Strada Bahçeşehir satılık ev fiyatları 297 bin TL'den başlayarak değişiklik gösteriyor...

Sultanbeyli Gölbahçe Evleri satılık daire!

İstanbul Sultanbeyli Gölbahçe Evleri satılık daire fiyatları 594 bin TL'den başlıyor. Projenin 2018 yılı Eylül ayında teslim edilmesi planlanıyor...

eşlerden biri ölürse Haberi

eşlerden biri ölürse

Eşlerden biri ölürse mal kime kalır?

Evlilik sırasında eşlerden birinin ölümü halinde geride kalan malların nasıl paylaşılması gerektiği Medeni Kanun kapsamında Miras Hukuku ile açıklanıyor.


Kanun gereğince miras hakkı, yasal mirasçıların oluyor. Yasal mirasçılar, gerek kendi aralarında, gerek atanmış mirasçılarla birlikte mirası Medeni Kanunda belirlenen kurallara göre paylaşırlar. 


Aksine düzenleme olmadıkça mirasçılar, paylaşmanın nasıl yapılacağını serbestçe kararlaştırırlar.


Eşlerden birinin ölümü halinde miras paylaşımı, hayatta kalan mirasçıların mirasçılık sırasına göre yapılır. 


Mirasçılık sırası..

1. Geride çocuklar ve eş kalmışsa;eşin payı 1/4 'tür.(Çocukların yerini o çocuktan olan torunlar alır.)


2. Geride çocuk olmayıp mirasçı olarak anne baba ve eş kalmışsa; eşin payı 1/2'dir.(Ölen anne babanın yerini o anne babadan olan kardeşler alır.)


3. Geride anne baba ve kardeş de yoksa, büyükanne ve büyükbaba mirasçı olur.Bu durumda eşin payı 3/4'tür.(Ölen...