03 / 05 / 2024

İzmir Gerenköy'e çok amaçlı salon inşa ediliyor!

İzmir Gerenköy'e çok amaçlı salon inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de Foça Gerenköy'e çok amaçlı bir salon inşa ediyor.




Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, pek çok ilçede yaptığı kültür merkezi ve çok amaçlı salonlara bir yenisini daha ekleyecek. Foça’nın Gerenköy mahallesinde hayata geçirilen ve yüzde 50'si tamamlanan çok amaçlı salonla yörenin çehresi de değişecek. 


İzmir Foça'nın tarihi 1860’lara dayanan önemli yerleşim yerlerinden biri olan Gerenköy’ün sosyal yaşamına ayrı bir renk katması beklenen çok amaçlı salon, yaklaşık  bin 500 metrekarelik  alanda inşa ediliyor. Tesiste üst ve alt girişlerde ayrı ayrı düzenlenmiş fuaye, spor sahası olarak da kullanılabilen çok amaçlı kullanım alanı ve sahne, 270 kişilik teleskobik tribün, idari birim, antrenör odası, toplantı salonları ve soyunma odaları yer alacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu yatırım ile Foça,  kültür-sanat ve spor gibi faaliyetlerin bir arada yapılabileceği yeni bir mekan kazanmakla kalmayıp estetik zenginliği, giriş-çıkış düzenlemeleri, işlevselliği, meydanı ve özgün tasarımı ile şık bir yaşam alanına da kavuşacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön