28 / 08 / 2024

esnaf avmye girebilir mi

esnaf avmye girebilir mi

Meclis'e sevk edilen perakende tasarısına göre; AVM'lerde esnafa rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere yer ayrılacak. İşletmelerin üretici ve tedarikçiden keyfi ücret almasının önüne geçilecek.

Ankara'daki askeri birliğin Burdur'a taşınması esnafı mutlu etti!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla Ankara'daki Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndan Burdur'a 2 bin kişilik zırhlı askeri birliğin gelmesi, esnafı memnun etti.

Diyarbakır Sur esnafına ödemesiz kredi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sayın Başbakanımız talimatlarını verdiler, Sur içinde ne kadar esnafımız varsa hepsine 50 bin lira olmak üzere 6 ay ödemesiz, 2 sene vadeli kredi veriliyor. Sıfır faizli olarak veriliyor. Bütün esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Hüseyin Sözlü'den Hurdacı esnafına iş yeri sözü!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hurdacı esnafının projelendirmesi devam eden Temsa Fabrikası civarındaki Adana Seyhan Büyük Sanayi Sitesi’nde yeni işyeri sahibi olması için kolaylık sağlama sözü verdi

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nin binası yenilendi!

Aydın Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin hizmet binası baştan aşağıya yenilendi. Kooperatifin başkanlığını 15 yıldır yapan Ali İhsan Kubaliç, "Her tarafı sıfırdan yeniledik'' dedi.

Kale Alarm'dan esnafı güvende hissettirecek kampanya!

Kale Alarm ve Vodafone işbirliği ile düzenlenen kampanyada, esnaf yüksek güvenlik sağlayan alarm sistemini dört ay ücretsiz olarak dükkanında kullanabiliyor.

İzmir Tire'deki yol çalışmaları esnafı bezdirdi!

İzmir Tire'de uzun süre önce başlatılan altyapı çalışmaları bölge esnafını bezdirdi. Türkocağı Caddesi esnaflarından Mustafa Bingöl, "Aylardır devam eden çalışmalar yüzünden neredeyse hiç iş yapamaz duruma geldik''dedi.

Balıkesirli esnaf ve sanatkara modern hizmet binası geliyor!

Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf Ve Sanatkarlar Odası’nın olağanüstü genel kurulu, dün gerçekleşti. Tek maddelik kongrede, kongreye katılan üyeler, yönetime Oda Hizmet Binası yapımı konusunda yetki verdi

Sur'daki kira uygulaması esnafı sevindirdi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait iş yerlerinden 6 ay daha kira alınmayacağı yönündeki açıklaması, esnafı sevindirdi.

Koçarlı esnafı EXP0 2016 fuarını ziyaret etti!

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Antalya Expo Center'da düzenlenen EXPO 2016 Fuarını ziyaret ettiler.

Kentsel dönüşümde esnaf stratejik konuma sahip!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Başkan Edebali, Türkiye'ye rol model olacak kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul Projesi bu yıl ihale sürecine girebilir!

Başkan Topbaş projeyi değerlendirdi "Çevre etkileri dikkate alınmakta. Karadeniz'in Marmara'ya, Ege'nin Karadeniz'e etkileri gözden geçiriliyor. Yoğun bir çalışma var. Bu yıl bir ihale sürecine girebilir. Ama netleşmeyen bazı konular var" dedi.

Esenler esnafına akıllı ruhsat müjdesi!

İstanbul Esenler'deki işyerlerine ait tüm verilerin kayıt altında tutulduğu ve tek bir çatı altında bulunduğu esnaf sicil kayıtları oluşturuluyor. Proje bu yılın Ekim ayına kadar tamamlanacak.

Terör mağduru esnafın kredi bakiyesi 345 milyon lira!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini anımsatarak "Söz konusu dört ilde 8 bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi bulunmaktadır." dedi

esnaf avmye girebilir mi Haberi

esnaf avmye girebilir mi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, uzun zamandır gündemde olan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sevk edildiğini söyledi. Yazıcı, düzenlemenin getirdiği yenilikleri şöyle anlattı: PERAKENDE Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulacak. İşyeri açılış, faaliyet ve kapanış süreçleri 'tek kapı' üzerinden sonuçlandırılacak. Vatandaş PERBİS ile işyerlerinin ruhsatlı olup olmadığını denetleyebilecek. ÜRETİCİ ve tedarikçilerden keyfi olarak alınan prim ve bedellerin önüne geçilecek. İşletmeler, satışa konu ürünün talebini doğrudan etkileyen hizmetlerden dolayı üretici veya tedarikçiden, sözleşmede türü ve oranı belirtilmedikçe prim ya da bedel talebinde bulunamayacak. Bedel taleplerinin sözleşme süresiyle sınırlı olacak. ALIŞVERİŞ merkezlerinde, esnaf ve sanatkar işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde 5'i kadar yer ayrılacak. GELENEKSEL, kültürel veya sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz...