04 / 05 / 2024

esnaf çarşıları

esnaf çarşıları

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zaman kaybedilmeden Avrupa Birliği sürecine odaklanılması gerektiğini vurguladı. Palandöken ayrıca yeni AVM’lere izin ve geçit verilmeden esnaf çarşılarına ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi...

En düşük emekli maaşı 10 bin 301 TL! SSK, BağKur emeklilerine Ocak 2024 şoku! 2008 öncesi ve sonrası, BağKur esnaf maaşı

Enflasyon farkı ile emekli zammı hesaplamaları peş peşe yapılıyor. Peki SSK 008 öncesi ve sonrası, BağKur esnaf maaşları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Çarşı, pazardaki fiyatlar el yakıyor! Hem vatandaş hem esnaf dertli: Böyle bir zulüm görülmedi

Hayat pahalılığı halkı perişan ediyor. Çarşı pazarda her geçen gün artan fiyatlara yetişmek mümkün değil. Vatandaş, çarşı ve pazardaki fiyatları görünce şaşkına dönerken, esnaf satışların azaldığından dert yanıyor.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Emlakkulisi.com okuyucuları için "Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o yazısı...

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Esnaf borçlarına yeniden yapılandırma talebi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerleri kapalı olan esnafın, geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmesi için yeniden yapılandırmaya gidilmesini istedi.

Edirne'deki tarihi çarşılar kapatıldı!

Edirne'de bulunan tarihi çarşılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hizmete kapatıldı.

Ant Yapı, yurt dışındaki başarılarıyla bir kez daha gururlandırdı!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi’nde Türkiye’yi temsil eden ilk 10 şirket arasında 6. sırada yer alan Ant Yapı, 2019 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde yurt dışındaki başarıları nedeniyle ödül aldı...

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 

esnaf çarşıları Haberi

esnaf çarşıları


30 Mart Yerel seçimlerini değerlendiren Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zaman kaybedilmeden Avrupa Birliği sürecine odaklanılması gerektiğini vurguladı. Palandöken ayrıca yeni AVM’lere izin ve geçit verilmeden esnaf çarşılarına ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi. 


Seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Palandöken, yeni göreve seçilen belediye başkanlarının hemen işe ve hizmete başlayarak bölgelerinde vatandaşlara hizmet etmeleri gerektiğini söyledi. Yerel seçimlerin sonuçlanması ile ilgili açıklama yapan Palandöken, “Kavganın galibi olmaz. Siyaset meclis içerisinde yapılmalı ve zaman kaybedilmeden Avrupa Birliği sürecine odaklanılmalıdır. Esnaf ve sanatkârlar olarak yerel yönetimlerden beklentimiz ise perakende sektörünü düzenleyen yasanın öngördüğü yaklaşım doğrultusunda yeni AVM’lere izin ve geçit verilmeden esnaf çarşılarına ağırlık verilmelidir.” dedi. 


Seçimlerin sonuçlandığını ve yaşananların geride bırakılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Seçimler...