02 / 05 / 2024

Çarşı, pazardaki fiyatlar el yakıyor! Hem vatandaş hem esnaf dertli: Böyle bir zulüm görülmedi

Çarşı, pazardaki fiyatlar el yakıyor! Hem vatandaş hem esnaf dertli: Böyle bir zulüm görülmedi

Hayat pahalılığı halkı perişan ediyor. Çarşı pazarda her geçen gün artan fiyatlara yetişmek mümkün değil. Vatandaş, çarşı ve pazardaki fiyatları görünce şaşkına dönerken, esnaf satışların azaldığından dert yanıyor.



Enflasyon temmuz ayında rekor kırarken, vatandaşın mutfağı adeta yangın yerine döndü. Esnaf, 40 yıldır böyle bir zulüm görmediklerinden yakınırken, kış aylarını düşünemediklerini, fiyatların bu artış hızıyla giderse vatandaşın zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılamakta sıkıntı yaşayacağını belirtiyor.

Sözcü Gazetesi’nden Batuhan Serim’in haberinde, CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin’in, Kadıköy ilçesinde çarşı esnafı ziyareti sırasında izlenimlerine yer verildi. Seçim öncesindeki fiyatlarla şu anki fiyatları da karşılaştıran Gürsel Tekin, hayat pahalılığının vatandaşın giderek belini büktüğünü dile getirdi. Esnafı ziyareti sırasında İstanbul Kadıköy'de bulunan bir sakatatçı esnafı ile konuşan Gürsel Tekin, dananın kuyruğunun 170 liradan, dana ciğerinin 220 liradan, kuzu ciğerinin ise 310 liradan satıldığı bilgisin aldı.

Haberde, peynir fiyatlarındaki artışa da dikkat çekildi. Bir şarküteriyi de ziyaret eden Gürsel Tekin, 360 liradan başlayarak 640 liraya kadar yükselen fiyatları görünce hayrete düşerek, “4 ay önce 350 lira olan gravyer peynir, şimdi 640 liradan satılıyor. Hayaldi, gerçek oldu” ifadesini kullandı.

Tekin, 2 yıl önce Sultanbeyli'de bir semt pazarında kilosu 1 liraya tavuk kemiği satıldığını hatırlatarak şu anda aynı tavuk kemiğinin kilosunun 17 liraya yükseldiğini dile getirdi.

“BÖYLE BİR ZULÜM YOK”

40 yılı aşkın süredir manavlık yapan bir esnaf, Gürsel Tekin ile konuşurken, artan fiyatları işaret ederek böyle bir zulümün görülmediğinden dert yandı. Yerli bamyanın kilosu 120 liradan satılırken, taze fasulyenin kilosu ise 90 liradan, rokanın tanesi ise 20 liradan satılıyor. Esnafın görüşlerinin de yer aldığı haberde, kışın fiyat artışlarına yetişmenin iyice imkansız hale geleceğine vurgu yapıldı.

CHP'li Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, ‘'Verin yetkiyi, görün etkiyi''  sloganıyla vatandaştan oy isteyen iktidar yetkililerine seslenerek esnafın perişan olduğu, fiyat artışları nedeniyle sattığı malın yerine yenisini koyamadığını, halkın durumunun gün geçtikçe daha da kötü bir duruma geldiğini ifade etti. Eskiden işçi, memur ve emeklilerin ayda birkaç defa olsa da evine rahatlıkla et alabildiğini belirten Tekin, şimdi ise bir kilo kıymanın bile kilosunun 370 liraya yükseldiğini vurgulayarak dargelirli vatandaşların içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön