28 / 04 / 2024

Balık fiyatları cep yakıyor! Vatandaşlar, tezgaha bakmakla yetindi...

Balık fiyatları cep yakıyor! Vatandaşlar, tezgaha bakmakla yetindi...

Havaların soğuması ile birlikte, fiyatlar da yerinden oynadı. Vatandaşlar balık tezgaha bakıp geçiyor, fiyatlar el yakıyor. İşte haberin ayrıntıları...



Geçen hafta balık tezgahlarında kilogramı 50-60 Türk Lirası'na satılan hamsi, kötü hava şartları nedeni ile bir gecede neredeyse yarı yarıya zamlanarak 110 Türk Lirası oldu. Balık almak için çarşıya giden vatandaşlar, tezgaha bakmakla yetindi.

Hafta sonu Karadeniz'de etkili olan fırtına balık tezgahlarını da etkiledi. Buna göre, geçtiğimiz haftalarda kilogram fiyatı 50 ile 60 Türk Lirası arasında değişen hamsinin bu haftaki fiyatı ise cep yakıyor. Balık almak için giden vatandaş ise tezgaha bakmakla yetiniyor. 

HAMSİYE YİNE BÜYÜK ZAM GELDİ

Hafta sonu Karadeniz'de etkili olan fırtına balık tezgahlarına da yansıdı. Hepsini kilogram fiyatı 110 TL'ye çıkarken mezgit ise 250 TL'den tezgahtaki yerini almış oldu. Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeni ile tekneler denize açılamazken fırtına Gece saatlerinde etkisini dindirmeye başladığı kaydedildi. 

Yavaş yavaş denize açılan tekneler az miktarda çıkan balıklara da zam yapmaktan başka çare bulamadı. Geçtiğimiz hafta 50 ile 60 TL'den satılan hamsinin bu haftaki fiyatı 110 TL'ye kadar yükseldi. Tezgahları etkileyen fırtına nedeniyle fiyatın arttığını dile getiren balıkçı Tuncay Kılıç, “ Fırtına tezgahlarımızı direk etkiledi. 50-60 liraya sattığımız hamsi şu anda 110 liraya satılıyor.” sözlerini ifade etti.

Balık fiyatları cep yakıyor! Vatandaşlar, tezgaha bakmakla yetindi...

MEZGİT 150 TL'DEN SATILIYOR

Mezgitin kilosunun 150 Türk Lirası'ndan satıldığını ileten Kılıç, fırtınanın sona erdiğin de işaret ederek denizlerin yeniden normale döneceğini belirtti. Balık fiyatlarının yeniden düşüşe geçeceğini belirten Kılıç, tane balıklarda fiyat artışı olduğunu vurguladı. Çipura ve Levreğin 150 Türk Lirası'ndan  satıldığını ifade eden Kılıç yerli somonun kilosunun 200, uskumrunun 100, hamsinin 110, mezgitin 150, istavritin 100 Türk Lirası'ndan tezgahtaki yerini aldığını belirttti.

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

Balık fiyatlarına 5 günde yüzde 66 zam geldi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön