28 / 04 / 2024

Balık fiyatlarına 5 günde yüzde 66 zam geldi

Balık fiyatlarına 5 günde yüzde 66 zam geldi

Balık sezonun açılması ile tezgahlarda yerlerini alan balıklara son 5 günde yüzde 66 zam geldi. İşte haberin ayrıntıları...



Balıkçılık sektörünün sürdürülebilirliği korumak için denizlerde uygulanan av yasağı geçtiğimiz 1 Eylül Cuma günü itibariyle sona ermış ve balıklar tezgahlarda yerini alıp, tüketiciler ile buluşmuştu.

Geçtğimiz günlerde Trabzon'da balıkçılar hava muhalefeti sebebi ile denize açılamayınca balık fiyatları artış gösterdi. Hamsi fiyatlarına 5 gün içinde yüzde 40 ila yüzde 66 aralığında zam yapıldı. Trabzon’da son günlerde etkili olan aşırı yağış ve rüzgar nedeni ile balıkçıların denize açılamaması, tezgahlardaki balık fiyatlarını yüklseltti.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahlarda, hamsi kilogramı 70-100, levrek 140, çupra 175, mezgit 100, uskumru 75, istavrit 50 liradan, alabalık ve palamudun ise 125 liradan, somonun tanesi ise 150 liradan satılmaya başlandı.

Balıkçı Emin Avcı, hava muhalefeti nedeni ile balığın az geldiğini, bunun da fiyatlara yansıdığını belirtti. Balık fiyatların gün gün farklılık gösterdiğini söyleyen Avcı, “Son zamanalarda vatandaş ucuz olan istavriti istiyor. Üç-beş gün önce hamsi kilogramı 50-60 liradan alınıyordu. Şimdi havalar soğudu, deniz suyu soğuduğunda balık fiyatları düşer, balık bollaşır. İnşallah umudumuz o yönde” diye konuştu. Diğer başka bir balıkçı Süleyman Çakır'da yerli hamsinin az geldiğini söyleyerek, “Dün güzel yerli hamsi çıktı ama bugün yok. Az olduğu için de pahalı oluyor. Hava çok esiyor yağış var, maalesef bu hava koşullarından dolayı balık gelmiyor. Eğer deniz soğursa hamsi daha da bollaşır” dedi.

Balık fiyatlarına 5 günde yüzde 66 zam geldi

EN PAHALI BALIK NE KADAR?

Dünyanın en pahalı yiyeceği olarak bilinen havyarın alındığı Mersin balıkları canlı halde de satılabiliyor. Havyarı çok değerli olan Mersin balığının canlı halde satışı ise tonu 7 bin ile 20 bin Türk Lirası. Palamut'un tane başına yaklaşık olarak yüz altmış ila yüz seksen Türk Lirası arasında fiyatı değişiyor Yeni sezon palamut tane fiyatı genellikle yüz ila yüz yirmi Türk Lirası olarak satılıyor.

TÜRKİYE'NİN EN LEZZETTLİ BALIKLARI

Lüfer.
Palamut.
Barbun.
Levrek.
Kefal.
Mezgit.
Dil Balığı
Çipura.

İstanbul Balık Halin'de Palamuta şok zam! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön