27 / 04 / 2024

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

İstanbul'da balık fiyatları geçen seneye göre düştü. Balıkçılar, soğuk hava ve kar yağışının etkili olması durumunda fiyatların daha da gerilemesini bekliyor.



Balıkçılar bu yıl en bol türlerden birinin hamsi olduğunu belirtiyor. Palamut 2022'ye göre daha az. Levrek balığı ve çipuranın da fiyatı düştü. Kalkanın kilosu ise gram altınla yarışıyor. Kalkanın kilosu 1500- 1600 liraya satılıyor. Istakozun kilosu 2 bin TL'den alıcı buluyor. Balıkçılar kar yağışıyla bu balıklarda da fiyatların gerileyeceğini söylüyor. 

"KAR YAĞARSA BALIK FİYATLARI DİBİ GÖRECEK" 

Geçen yıla rağmen bu seneki fiyatlar, son 1 ay öncesine kadar pahalı olduğunu söyleyen Balıkçı Muammer Arduç, "Yani yüksekti fiyatlar; ama şu 2 haftadır fiyatlar gerilemeye başladı. Bunu da neye bağlıyoruz, tabi ki havaların soğumasına. 

Kar yağarsa fiyatların gerileyeceğini söyleyen Arduç, güzel bir kar yağarsa balık fiyatları dibi göreceğini söyledi. 

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul da balık fiyatları ne durumda?

Halkın sofrasına ucuz balık gireceğini belirten Arduç, "Haliyle bol bol balık yiyecek; ama tabii ki bu arada hamsi bollaşmaya başladı. Bundan 1 ay öncesine kadar hamsinin kilosu 100-120 TL'ye kadar fırlamıştı. Şu anda 50 TL'ye kadar düştü hamsi. Diğer balıklar da lüfer balığı 150-200 TL'ye kadarken 125'e kadar üştü. Levrek balığı olsun çipurada olsun fiyatlarda bir ufak düşüş var. Yani yüzde 10 yüzde 20 gerileme var. Dediğimiz gibi havalar soğudukça fiyatlar daha da düşecektir" şeklinde konuştu.  

Havalar soğudukça fiyatların düşeceğini belirten Arduç, "Geçen yıl palamut bolluğu vardı. Halk doya doya palamut yedi. 35 TL'ye 40 TL'ye bir kiloluk balığı yedi. Bu sene palamut çok az. Onun için palamutu tezgahlarda fazla göremiyoruz" dedi.  

"KALKANIN KİLOSU 1500 İLE 1600 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR" 

Balık halinin en pahalı balıklarından birinin kalkan olduğunu kaydeden Arduç, az çıktığı için, kalkanın kilosu 1500 ile 1600 lira arasında değiştiğini belirtti.

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul da balık fiyatları ne durumda?

"ISTAKOZUN KİLOSU 2 BİN LİRA" 

Balıkçı esnafı, "Istakozun kilosu 2 bin TL Istakozu çoğunlukla turistler yiyor. Restoranlarda çoğunlukla görsel bir balık. Güzel pişirimli, güzel görseller yapıyorlar. Izgara yapıyorlar ortadan ikiye bölüyoruz. Yani burada da çoğunlukla tercih edilen balık yani" dedi. 

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Muğla Milas'a 547 milyon 785 bin liralık yeni otel! Loft İasos Turizm Konaklama tesisi içim start verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön