29 / 04 / 2024

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Hayat pahalılığı vatandaşları canından bezdirdi. Ramazan ayında bazı marketler temel gıda ürünlerinde ve ette fiyatları sabit tuttuklarını açıklasalar da her gün değişen etiketler tam tersini söylüyor. İşte, geçen ay fiyatları en fazla artan ve ucuzlayan ürünlerin listesi...



TÜİK verilerine göre enflasyon önceki aylara göre gerileme kaydetse de çarşı pazarda durumlar çok farklı. Et ve süt ürünleri başta olmak üzere bakliyattan sebze ve meyveye kadar gıda ürünlerinin fiyatları el yakıyor. Ramazan ayında bazı marketlerin et ürünlerinde fiyatları sabitlemesine rağmen vatandaşlar zamların hızına yine de yetişemiyor.

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), her ay düzenli olarak açıkladığı enflasyon rakamları da özellikle İstanbul’da yaşanan yüksek enflasyonun seyrini açıkça gözler önüne seriyor. İTO, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İstanbul’da mart ayında perakende fiyatları en çok artan ve azalan ürünlerin listesini açıkladı. İTO’nun açıklamasına göre, İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi’nde bulunan 242 ürünün 112’sinin fiyatı yükselirken, 33 ürünün fiyatı gerileme kaydetti. Endekste yer alan 97 ürünün fiyatı ise değişmedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön