16 / 05 / 2024

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Hayat pahalılığı vatandaşları canından bezdirdi. Ramazan ayında bazı marketler temel gıda ürünlerinde ve ette fiyatları sabit tuttuklarını açıklasalar da her gün değişen etiketler tam tersini söylüyor. İşte, geçen ay fiyatları en fazla artan ve ucuzlayan ürünlerin listesi...



EN FAZLA ZAMLANAN ÜRÜN

İTO verilerine göre, mart ayında fiyatı en fazla yükselen ürün yüzde 22,42’lik zam ile soğan oldu. Gıda harcamaları grubunda; soğanın ardından fiyatı en fazla artış gösteren ürün yüzde 18,55’lik zam ile taze fasulye olurken, taze fasulyeyi yüzde 17,99 ile dana eti ve yüzde 16,63’lük fiyat artışı ile balık izledi. Yine gıda harcamaları grubunda yer alan hazır çorbalar yüzde 15,24 oranında fiyat artışı ile dikkat çekerken, tuzun fiyatı da 14,16 oranında artış gösterdi.

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

İLAÇ FİYATLARI DA ZAMLANDI

Geçen ay gıda harcamalarının yanı sıra sağlık ve kişisel harcamalar grubundaki ürünlerin fiyatları da artış gösterdi. İnsan sağlığı açısından hayati öneme sahip olan ilaç fiyatları yüzde 15,96 oranında artış kaydetti. Ev eşyası harcamaları grubunda yer alan yemek odası takımı fiyatları yüzde 15,38 oranında zamlandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön