16 / 05 / 2024

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Hayat pahalılığı vatandaşları canından bezdirdi. Ramazan ayında bazı marketler temel gıda ürünlerinde ve ette fiyatları sabit tuttuklarını açıklasalar da her gün değişen etiketler tam tersini söylüyor. İşte, geçen ay fiyatları en fazla artan ve ucuzlayan ürünlerin listesi...



HANGİ ÜRÜNLER UCUZLADI?

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Geçen ay bazı ürün gruplarının fiyatlarında ise gerileme gözlendi. Mart ayında konut kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubunda bulunan maç giriş bileti ücretleri yüzde 24,12 oranında düşüş kaydederek fiyatı en fazla ucuzlayan ürünler arasında başı çekti.

Öte yandan gıda harcamaları grubunda yer alan salatalığın kilo fiyatı yüzde 22,92 oranında ucuzlarken, yeşil soğanın kilo fiyatı yüzde 20,95, patlıcanın ise yüzde 17,50 oranında gerileme kaydetti. Yine gıda harcamaları grubunda bulunan baklanın kilosu da yüzde 12,24 oranında geriledi. Kabağın kilo fiyatı da yüzde 9,96 oranında ucuzladı.

Ev eşyası harcamaları grubunda yer alan porselen mutfak eşyası fiyatları yüzde 17,17 oranında düşüş gösterdi. Şehirler arası otobüs bilet fiyatları ise yine geçen ay yüzde 11,96 ile gerileyerek vatandaşın bütçesini rahatlatan ürünler arasında yer aldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön