06 / 05 / 2024

Esnaf kiralı ertelendi mi

Esnaf kiralı ertelendi mi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı işletmeler için alınması gereken önlemler konusunda yaptığı açıklamada, işletmelerin ay sonunda ödeyecekleri kira ödemelerine destek sağlanması gerektiğini belirtti…

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

Kovid-19'da kiralık ve satılık dükkan sayısı arttı!

Kovid-19 salgını önlemleri esnafı olumsuz etkiledi, birçok iş yeri kapanıyor. Camına “kiralık-satılık” yazılı afiş asan dükkân sayısı her geçen gün çoğalırken, emlakçılara göre bir o kadar da 'görünmeyen kiralık' iş yeri bulunuyor.

Denizli kiralık şehre döndü!

Türkiye’nin önemli tekstil ve sanayi şehri Denizli kan ağlıyor. Şehrin her yerinde çok sayıda esnaf koronavirüsü süreciyle beraber kepenk kapattı. Camekanlara ‘Kiralık’ tabelaları asıldı.

Pandemiden zarar gören esnafın borçları ertelendi!

Koronavirüs salgınında zarar gören esnaf ve sanatkarların, kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle ve Halk Bankası kanalıyla 30 Haziran tarihi öncesi kullandığı düşük faizli kredi borçları üç ay süreyle ertelendi.

Osmanbey'de her iki binadan biri kiralık!

Osmanbey'de kiralık ilanların sayısı gün geçtikçe arttı. Tekstil sektörünün kalbinin attığı semtte esnaf dükkan kapatıyor. Üreticilerin bir çoğu yeni adreslerini Merter olarak belirledi.

Esnaf, İstiklal Caddesi'ni boşaltıyor!

İstanbul'un en ünlü caddesi İstiklal'de devam eden şantiye çalışmaları esnafın kepenk kapatmasına neden oldu. Bölgede, kiralık dükkan ilanların sayısı gittikçe artıyor.

Bodrum'da kiralık ve satılık dükkan ilanları arttı!

Kötü bir turizm sezonunun ardından ülke gündeminde son yaşanan son olaylar sonrası 2017 turizm sezonu öncesi bazı esnaf ve vatandaşlar karamsarlığa düşerken, çok sayıda işyerinin önüne asılan "Kiralık" ve "Satılık" ilanları ise dikkat çekiyor.

Adana'da bin liranın altında kiralık ev bulmak zorlaştı!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, ev kiralarının oldukça yükseldiğini, Adana'da bin liranın altında ev bulmanın zorlaştığını söyledi. Uçar, "Kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bunun nedeni kiraların çok yüksek olması." diye konuştu.

Somalı esnafın kredi borcu 1 yıl erteleniyor!

Soma'daki faciadan zarar gören esnafın kredi borcu ertelendi. Halk Bankası veya TESKOMB’dan kredi çekenler erteleme için iki ay içinde başvuru yapmalı.Somalı esnafın kredi borcu 1 yıl erteleniyor.

İstanbul’da kiralık daire sayısı yüzde 43 arttı, kiralar 800 TL!

Emlak projeleri portalı sahibinden.com Projeler’in verilerine göre, İstanbul genelindeki kiralık daire sayısı bir yıl içinde yüzde 43 artarken, 750 TL olan ortalama kira bedelinde kaydedilen yüzde 7’lik artışla birlikte, kiralar 800 TL’ye ulaştı.

Kilis'te kiralık daire fiyatları Suriyeli muhaliflerle yükseldi!

Suriye'deki iç savaştan kaçan muhalifler, sığındığı illerden olan Kilis'te kira fiyatlarını uçurdu. Üniversitelerin de açılmasıyla, şehirde kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Muş'ta kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor!

Muş'ta eğitim öğretim yılının başlaması, polis ve öğretmen atamalarının yapılmasıyla birlikte kiralık evlere olan talep arttı.

Özak GYO davasında duruşma ertelendi!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesindeki Aktay Turizm'in aleyhine açılan davanın duruşması ertelendi.

Esnaf kiralı ertelendi mi Haberi

Esnaf kiralı ertelendi mi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, koronavirüs salgınına karşı işletmeler için alınması gereken önlemler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; salgına karşı alınan tedbirleri desteklediklerini ifade eden Çelikus, salgının ardından esnaf ve KOBİ'lerin altından kalkamayacağı bir tabloyla karşılaşmamaları için bazı tedbirler alınmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

'KİRA VE MAAŞ ÖDEMELERİNE DESTEK'

Mahmut Çelikus, ivedi bir şekilde alınması gereken tedbir önerilerini şöyle sıraladı:

- İşletmelerde çalışan personelin su, elektrik, doğal gaz ve telefonlarının kesilmemesi ve ödeme tarihi gelmiş faturalarının ödemeleriyle kredi kartı borçlarının ve kredi taksit ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmeli,

- Devletin kiracısı konumundaki işverenlerin kira ödemelerine kolaylık getirilmeli,

- Çek ödemelerine yönelik idari ve hukuki işlem en az 1 ay ötelenmeli,

- Günlük veya haftalık yevmiye ile çalışan kişilerin ve bakmakla...