26 / 12 / 2024

esnaf muafiyeti

esnaf muafiyeti

Gayrimenkul satışlarında satış işlemi tapuya tescil tarihinde kesinleşmesi sözkonusu isede tapuya tescilden önce alıcıya bırakılsa da edinimin gerçekleştiği kabul edilir.

Çatıda üretilen ihtiyaç fazlası elektriğin satışına vergi muafiyeti!

Konutların çatılarında üretilen ihtiyaç fazlası elektrik enerjisinin satışına gelir vergisi esnaf muafiyeti geldi. Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No:303), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kirada vergi muafiyeti var mı?

Gayrimenkullerin kiralanmasından doğan kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kirada vergi muafiyeti var mı?

İşyeri kira vergisi muafiyeti 2015!

Kira gelir vergisinde işyeri ve meskenler için belirlenen istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler vergi mükellefi oluyor. Peki, işyeri kira vergisi muafiyeti 2015 ne kadar?

Kira vergisi muafiyeti 2015!

2014 yılı içerisinde elde edilen kira gelirleri için, 2015 yılında kira gelir vergisi ödeniyor. Elde edilen gelirden birtakım giderler düşürülmesi halinde muaf olunabiliyor. İşte kira vergisi muafiyeti 2015..

1987 yılında İstanbul'da 50 bin esnaf göç edecekmiş!

1987 yılında Eminönü, Fatih ve Beyoğlu gibi merkez ilçelerindeki 50 bin esnaf Okmeydanı, İkitelli ve Mahmutbey'de inşa edilen sitelere taşınacakmış. Kademeli olarak gerçekleşecek göç ile 250 bin işçi İstanbul dışına çıkacakmış.

Gazi emlak vergisi muafiyeti!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince; emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu muafiyetten gaziler de yararlanabiliyor. İşte gazi emlak vergisi muafiyeti...

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi!

Emlak vergisinde yalnız 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan ev hanımları da yararlanabiliyor. İşte emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi..

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı? Kentsel dönüşüm muafiyetleri nelerdir?

Veraset ve intikal vergisi muafiyeti 2015!

Veraset ve intikal vergisi, taşınmaz malların ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde doğuyor. Veraset ve intikal vergisi muafiyeti 2015, Veraset ve intikal vergisi kanunu genel tebliği ile açıklanıyor..

Arsada vergi muafiyeti var mı?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm arazi ve arsalar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsada vergi muafiyeti var mı?

Ev kirası vergi muafiyeti 2015!

Kira vergisini her kira geliri elde eden mal sahipleri ödemiyor. Her sene vergi için muafiyet sınırı belirleniyor. Gelirin bu sınırı aşması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, ev kirası vergi muafiyeti 2015 nedir?

Tarihi eser binalarda vergi muafiyeti devam ediyor mu?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince tarihi eser binalarda vergi muafiyeti bulunuyordu. Peki, 6552 sayılı Torba Yasa ile tarihi eser binalarda vergi muafiyeti devam ediyor mu?

Emlak vergisinde tarihi yapı muafiyeti kalktı mı?

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Ancak 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bazı yapılar emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisinde tarihi yapı muafiyeti kalktı mı?

esnaf muafiyeti Haberi

esnaf muafiyeti


Edinim gerçekleştiği için devir durumunda elde edilen gelir değer artış kazancı olarak dikkat alınır.



 


SORU: 2004 yılı ekim ayında bir projeden maket üzerinden noter gayrimenkul satış sözleşmesi ile bir konut satın aldım. Ödemelerim halen devam etmekte olup, konut teslim aşamasına gelmiştir. Teslim aşamasında borcum kalır ise ipotekli bir tapu verilecektir.


Konutumu satmam durumunda 4 yıllık gayrimenkul satış kazancı vergisinden muafiyet süresinin başlangıcı tapu verildiği tarihten mi yoksa konutu satın aldığım 2004 yılı ekim ayında yapılan satış sözleşmesinden itibaren mi başladığını bilmek isterim.


YANIT: Gelir Vergisi Yasası'nın mükerrer 80/2. maddesi uyarınca ivazsız iktisap edilenler hariç olmak üzere, aynı yasanın 70. maddesinin 1, 2, 4 ve 7 numaralı bentlerinde yazılı ve hakların, iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden...