25 / 05 / 2024

Esnafa ciro desteği

Esnafa ciro desteği

Hazine ve Maliye Bakanlığı, cirosu düşen esnafa  2 bin lira ile 40 bin lira arasında ödeme yapmaya hazırlanıyor. Peki, söz konusu yardımdan kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Esnafa son dakika hibe desteği! Bakanlık harekete geçiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, depremlerden etkilenen esnafın hibe desteği ve mevcut borçlarının iki sene ertelenmesine ilişkin taleplerini ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.

Esnafın mutlu günü: Hibe desteği ödemeleri hesaplarda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen esnafa hibe desteği ödemeleri bugün yapılıyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, twitter hesabından açıklama yaparak esnaflara 3 bin TL ve 5 bin TL olarak iki ayrı grup halinde ödemeler yapılacağını ve başvuru sıralamasının dikkate alınacağını

Esnafa müjde! Hibe desteği ödemeleri yarın başlıyor!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: ''Esnafa yönelik 3 bin lira ve 5 bin liralık hibe desteği ödemesinin, yarından itibaren esnafların banka hesaplarına yatırılmaya başlanacak.'' dedi.

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki grup şeklinde hibe desteği verilecek. Birinci grupta yer alan esnafa 5 bin lira hibe desteği sağlanacak...

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği sağlayacak!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına Mayıs ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verildi.

Esnafa kira desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Milyonlarca esnaf pandemi nedeniyle hükümet tarafından esnafa verilen kira desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. 

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

Gelir kaybı desteği ne zaman yatar? Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı? Milyonlarca kişi bu soruların cevaplarını araştırıyor...

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?

Kovid-19 salgını sebebiyle devletin işletmelere yaşadığı mali kayıpların telafi edilmesi amacıyla sunulan gelir kaybı, ciro kaybı, kira destekleri için başvurular 30 Nisan'a kadar yapılabilecek.

2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuru yaptı! 

Koronavirüs salgını nedeniyle esnafa verilen kira desteğinde rekor sayıda başvuru yapıldı. Bu dönemde 2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuruda bulundu. 

Akiş GYO'dan Akbatı AVM ve Akasya AVM'ye kira desteği!

Akiş GYO Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerindeki kiracılara, isan ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verdi.

2021 kira desteği başvurusu ne zaman bitecek?

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular devam ediyor. Peki 2021 kira desteği başvurusu ne zaman bitecek? İşte tüm merak edilenler...

Esnafa 5.250 TL kira ve gelir desteği!

Milyonlarca esnafı yakından ilgilendiren gelir kaybı desteği 3 ay süreyle 1.000 lira, kira desteği ise büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olarak veriliyor. Buna göre bir esnaf hem kira hem de gelir desteği olarak 5 bin 250 TL alabiliyor.

Esnafa ciro desteği Haberi

Esnafa ciro desteği

Pandemi nedeniyle işleri bozulan ya da kapanan esnaf için birçok paket açıklanırken ciro desteği ile ilgili süreçte son aşamaya gelindi. Takvim'de yer alan habere göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre "ciro kaybı desteği" tek seferde verilecek. Destek 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı hak sahipleriyle ilgili çalışmasını tamamlarken, ödemelerin kısa sürede hayata geçmesi bekleniyor.

KİMLER YARARLANACAK? 

 2019 ya da öncesinde işine başlayıp devam eden restoran, lokanta ve kafeler.

27 Ocak 2021 itibariyle faal olanlar

2019'da cirosu 3 milyon lira ve altında olanlar

2019'daki cirosu 2020'de yüzde 50 ve üzeri azalanlar

KAÇ LİRA ÖDENECEK? 

 Destek tek seferde en az 2 en çok 40 bin lira olacak.

Destek miktarı ciro...