27 / 04 / 2024

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Nisan 2021'de 7 binden fazla esnafın kepenk indirdiğini, 2021'in ilk dört ayında bu rakamın 36 bini geçtiğini dile getirerek, sunulan desteklerin yeterli gelmediğini belirtti.

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; CHP'li Veli Ağaba, esnafla ilgili konuşmasında “Büyük şehirlerde 3 bin TL olmak üzere 3 ay, büyükşehir olmayan belediyelerde ise 2 bin liradan 3 ay kira yardımı yapılmalı. Tam kapanma sürecinde mağdur olan esnaflara aylık 4 bin lira olmak üzere 3 aylık 12 bin lira hibe desteği verilmeli” açıklamasında bulundu.

Veli Ağbaba dan esnafa kira desteği açıklaması!

Ağbaba, "Esnaf ve Sicil Gazetesi verilerine göre, nisan ayında, sicilden ve meslekten terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısı 7 bin 75 oldu. Nisan ayında sicilden terkinini yapan esnaf sayısı da 5 bin 650 oldu.  2021 yılının ilk 4 ayında iflas eden esnaf sayısı ise 36 bin 112'ye yükseldi" şeklinde konuştu. 

Veli Ağbaba dan esnafa kira desteği açıklaması!

Esnafa verilen kira desteğinden 1 milyon 200 bin kişi yararlandı!


Geri Dön