21 / 07 / 2024

Esnek LED üretimi

Esnek LED üretimi

TÜBİTAK 'ın birincilik ödülüne layık gördüğü proje ile başta cep telefonları olmak üzere birçok alanda kullanılan dokunmatik ekranların esnek ve bükülebilir özelliğe kavuşmasının sağlanacağı belirtildi

Beyaz eşya üretimi yüzde 8.8 arttı!

Türkiye pazarındaki beyaz eşya üretimi sektörün yılın ilk 5 ayındaki performansı ile geçen yıla göre yüzde 8,8'lik artış gösterdi.

Aydınlatma sistemleri LED pazarı büyüyor!

Enerji tüketimini düşürmesi ile ön plana çıkan LED aydınlatma sistemleri, veri aktarımı sağlaması ve uzaktan yönetilebilmesi sayesinde, Nesnelerin İnterneti olarak ifade edilen geleceğin akıllı sistemlerine kapı açıyor.

2002 yılında Şişecam, Paşabahçe Fabrikası'nda üretimi durdurmuş!

2002 yılında Şişecam Topluluğu, 873 işçinin çalıştığı Beykoz'daki tarihi Paşabahçe Fabrikası'nda üretimi durdurmuş. 1998 - 2001 yıllarında 71.5 milyon dolar zarar eden fabrika, verimsizlik yüzünden kapatılacakmış.

İstanbul'da kum üretimi ilave yıkama tesisi toplantısı 9 Haziran'da!

ETİLER MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından; İstanbul'da Kum üretimi kapasite artışı ve ilave yıkama tesisi için 9 Haziran 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

İzmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi toplantısı 9 Haziran'da!

ABALIOĞLU YAĞ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından; izmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi için 9 Haziran 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Beyaz eşya üretimi yüzde 3 artış gösterdi!

TÜRKBESD Başkanı Özcan Aydilek, "Beyaz eşya sektörünün üretimi 2014'te yüzde 3 civarında arttı. İhracatta da yüzde 5 büyüme yakaladık. Ancak iç satış rakamlarımızda yüzde 2 düşüş oldu" dedi.

Keban HES'de hedef, son 4 yılın en yüksek üretimi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) bu yıl yağışların etkisiyle elektrik üretiminde son 4 senenin en yüksek üretimi hedefleniyor. Geçen yılki kuraklık nedeniyle zorluklar yaşanmıştı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve KKTC’ye su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

"Asrın Projesi" nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi denemeleri başladı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 0.5 geriledi!

Avro Bölgesi'nde 2014 yılı aralık ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,8, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,5 geriledi..

Avrupa'da inşaat üretimi yüzde 0,5 geriledi!

Avro Bölgesi'nde aralık 2014 inşaat üretimi aylık bazda yüzde 0,8, yıllık bazda yüzde 3,5 azaldı Avrupa Birliği'nde ( AB ) ise yüzde 0,5 geriledi.

İnşaat üretimi Euro Bölgesi'nde artış gösterdi!

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) yayınladığı öncü verilere göre, bu yılın ekim ayında mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi Eylül ayına göre Euro Bölgesi ve AB’de artış kaydetti.

Esnek LED üretimi Haberi

Esnek LED üretimi


Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında üretilen esnek organik LED, TÜBİTAK tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.


SÜ'den yapılan açıklamada, üniversitenin Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından "Esnek Oled Yapımı Projesi" hazırlandığı belirtildi.


Proje ile öğrencilerin TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması’na (2242/B) katıldığı ifade edilen açıklamada, projenin "Alan Özel Ödülleri" ana kategorisine bağlı "Fen Bilimleri" alt kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldüğü kaydedildi. 


Proje sayesinde günümüzde başta cep telefonları olmak üzere birçok alanda kullanılan dokunmatik ekranların esnek ve bükülebilir özelliğe kavuşmasının sağlanacağı vurgulanan açıklamada, projenin mimarları olan Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri Fatma Ustaoğlu, Yasemin Cemile Altınsu ve Handan Uzun'a, aynı bölüm öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mahmut...