02 / 05 / 2024

ev Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016

ev Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri kapsamında konutlar da bulunuyor. Peki 2016 konut yapı yaklaşık maliyeti nasıl hesaplanır? İşte konut yapı yaklaşık maliyeti 2016...

CVS Hava Kent Konut Yapı, 144 konutu sahiplerine teslim etti!

CVS Hava Kent Konut Yapı, ilk etap konutlarının teslimatlarını yaptı. Projeden 1000 lira taksitle ev sahibi olunabiliyordu...

Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi kuruldu!

Uluhan Grup'un Esenyurt'ta hayata geçireceği projeden ev alıp mağdur olan vatandaşlar Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi'ni kurdu.

Düzce'ye 300 sosyal konut yapılacak!

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için yapılacak olan sosyal konutlara ilişkin bilgiler açıklığa kavuşuyor.  Kimlerin sosyal konut alabileceği netlik kazanırken Düzce'ye de 300 sosyal konut yapılacağı öğrenildi...

TOKİ Çankırı’da dar gelirlileri ev sahibi yapıyor!

Geliştirdiği sosyal konut projeleriyle, güvenli ve konforlu yaşam alanları kuran TOKİ, Çankırı Kurşunlu’da uygun fiyatlarla dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor…

TOKİ şehit yakını ve gazileri ev sahihi yapıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit yakını ve gazileri ev sahibi yapıyor. TOKİ, ev sahibi yaparken iki seçenek sunuyor. İlk seçenek faizsiz kredi kullandırılması, ikincisi ise TOKİ konutlarından yararlanma fırsatı.

Konsept Konut Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konsept Konut Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar’da 400 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Özer tarafından kuruldu.

Armağan Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Armağan Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emirhan Armağan tarafından kuruldu.

Gürbüz Konut Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürbüz Konut Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İdris Gürbüz ve Emrah Gürbüz ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Erdem Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sena Erdem tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

TOKİ Şırnak genelinde 11 bin konut yapıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Şırnak genelinde 11 bin konut yapıyor. TOKİ'nin tüm projelerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'e 600 sosyal konut yapılacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan " Sosyal konut projemiz gündemde. Bunun için 83 dönümlük arsa satın aldık. Bu arsanın 40 dönümü üzerine 600 sosyal konut yapımını gerçekleştireceğiz. Proje çalışmaları devam eden sosyal konutların yapımına 2-3 ay içerisinde başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yıldırım'da ticari bina ve konut yapılamaz şerhi kaldırıldı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe sınırları içerisinde yer alan Anadolu, Vatan ve Millet mahallelerinin Gökdere mevkiinde yer alan bölgeler için ticari bina ve konut yapılamaz sorununu çözüme kavuşturdu.

Bursa Yıldırım'da ticari bina ve konut yapılamaz şerhi kaldırıldı!

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde, Gökdere sınırındaki alanlar için ticari bina ve konut yapılamaz şerhi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla kaldırıldı.

ev Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016 Haberi

ev Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016

Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri'ne göre maliyetler bina türlerine gör 5 sınıfta ele alınıyor. Bu sınıflar yapıların özelliklerine, yapım zorluklarına, özel proje ve imalat gerektirip gerektirmediğine göre değişiyor.


2016 yılında uygulanacak olan yapı yaklaşık maliyetleri resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2016 yılında konut yapı yaklaşık maliyeti ne kadar? 2016 yılında konut yapı yaklaşık maliyeti nasıl hesaplanır? diyorsanız işte yanıtı...


Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016...


*Yapı yüksekliği 21,50 m’den az olan konutlar 3.sınıf B grubunda yer alıyor ve maliyeti 750,00 TL olarak belirleniyor.


*Yapı yüksekliği 30,50 m.’den az olan konutlar 4.sınıf A grubunda yer alıyor ve maliyeti 800,00 TL olarak belirleniyor.


 *Bağımsız bölüm brüt alanı 151 m2 ~ 600 m2 villalar, teras evleri, dağ evleri, kaymakam evi ve...