05 / 05 / 2024

ev kredi taksiti ödenmezse ne olur

ev kredi taksiti ödenmezse ne olur

Ev kredisi kullanarak, bir mesken sahibi olduğunuzu ancak bir süre sonra aylık ödemelerinizde zorlandığınızı düşünelim. Ev kredisi ödenmezse ne olur? İşte ev kredisinin temerrüde düşmesi...

Konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Konut kredisi ödemelerinin aylık gelire uygun olarak düzenlenmesi gerekiyor. Aksi halde, ödemelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Öyle ki tüketici kredi taksitini ödeyemez hale bile gelebiliyor. Peki, konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Dacia'da şimdi araba alanlar ödemelerini Eylül'de yapıyor! Son dakika Şubat fırsatı açıklandı!

Bu ay Dacia'dan sıfır araç alanlar, kredi taksiti ödemelerini 6 ay erteleme fırsatından yararlanıyor. Peki Dacia modellerinin Şubat 2024 fiyatları ne kadar? İşte Dacia 5 Şubat 2024 fiyat listesi...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Dacia'dan şimdi sıfır araba alanlar ödemelerine Temmuz 2024'te başlıyor! Yılın son fırsatı! 

Aralık’ta Dacia alanlara, kredi taksiti ödemelerini 6 ay erteleme fırsatı sunuluyor. Peki Dacia Aralık 2023 fiyatları ne kadar? İşte Dacia 12 Aralık 2023 fiyat listesi... 

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Dacia'nın şimdi al sonra öde kampanyası başladı! İşte Dacia Eylül 2023 fiyat listesi

Dacia kaçırılmayacak kampanyaya imza attı. Eylül ayında Dacia alanlar, kredi taksiti ödemelerini 6 ay erteleme fırsatından faydalanacak. İşte kampanyanın detayları...

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Ev almak isteyenlere bu bankadan 1 milyon kredi! Tam 120 ay taksitle siz de ev alabilirsiniz!

Ev almak isteyenlere Albaraka’dan  1 milyon değerinde kredi desteği geldi. Rekabetçi emlak ve yükselen enflasyon nedeniyle ev alımları zorlu bir hale geldi. Albaraka Türk Konut Finansmanı sayesinde ev almak isteyenler bu hayale daha kolay kavuşabilecekler. 

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları merak edilirken, konuyla ilgili detaylar da netleşti. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, faizsiz kredi desteği de duyuruldu.

Kira ödeyip ev sahibi olunabilecek! Yüzde 0,69 faizli kredi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir kredi kampanyası başlattı. Yüzde 0,69 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Düşük faizli ev kredisi başvuru şartları araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Ev sahibi olmak için bekleyenler son dakika müjdesi! Düzenleme yasalaştı! Çok ucuz kredi geliyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşın beklediği haber geldi. Orta gelirli kesimin konut sahibi olabilmesi adına düşük faizli kredi fırsatı sağlayacak olan ‘Yeni Konut Finansman Programı’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaştı.

ev kredi taksiti ödenmezse ne olur Haberi

ev kredi taksiti ödenmezse ne olur

Ev kredisi ödenmezse ne olur?

Ev kredisi kullanarak, bir mesken sahibi olduğunuzu ancak bir süre sonra aylık ödemelerinizde zorlandığınızı düşünelim. Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak ancak konut finansmanı kuruluşunun bütün edimlerini ifa etmiş olması ve tüketicinin de birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi hâlinde kullanılabilir. 


Konut finansmanı kuruluşunun bu hakkını kullanabilmesi için tüketiciye en az otuz gün süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir.


Muaccel kılınan taksitlerin hesaplanmasında faiz, komisyon ve benzeri masraflar dikkate alınmaz.


Finansal kiralama işlemlerinde, muacceliyet uyarısında verilen süre içinde tüketicinin edimini yerine getirmemesi hâlinde, bu sürenin sona ermesini takiben konut finansmanı kuruluşu kalan borcun tamamını ifa etme hakkını kullanmak üzere konut finansmanı...