06 / 05 / 2024

Ev sahibi kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi

Ev sahibi kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

TOKİ'den 1.250 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için kolları sıvayan TOKİ, 26 ilde 160 konutu, 21 ilde 180 iş yerini açık artırmayla satışa çıkardı. Bursa'da kentsel yenileme uygulaması kapsamında 167 konutun aylık taksitleri de 1.250 TL'den başlıyor...

Birevim'den ev sahibi olmak isteyenlere destek!

Kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları tüm Türkiye’nin gündeminde. Birevim, sunduğunu ödeme seçenekleriyle ve oluşturduğu faizsiz ev alma yöntemleriyle ev sahibi olmak isteyenlere destek oluyor.

Mehmet Sekmen: İstiyorum ki herkes ev sahibi olsun!

Kentsel dönüşüme önem verdiklerini belirten Başkan Sekmen, "Evine ekmek götürmekte zorlanan maddi durumdan yoksun hemşerilerimin ev sahibi olması benim en büyük temenni ve hedefimdir" dedi.

Kentsel dönüşümde kiracı ev sahibi bilmecesi çözüldü!

Türkiye Gazetesi "Kiracıya yardım yapılırsa biz ne yapacağız?" diyerek kentsel dönüşüm konusunda yanlış bilgiye kapılan ve üzülen bayan okuyucunun derdini “Kentsel dönüşümde “kiracı- ev sahibi” bilmecesi” başlığıyla yayınlamıştı..

TOKİ, 35 aileden birini ev sahibi yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm konusunda her geçen gün daha iyi çalışmalar yapıldığını ve TOKİ'nin de 35 aileden birisini ev sahibi yaptığını ifade etti.

Piyalepaşa kentsel dönüşüm projesi nasıl ev sahibi yapıyor?

Piyalepaşa kentsel dönüşüm projesinde tapulu ev sahipleri yeni projede hak sahibi olurken, gecekondu sahipleri de Piyalepaşa Gayrimenkul Emlak Ofisi sistemiyle ev sahibi oluyor. Peki nasıl? Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel açıklıyor...

Şehit Kamil'de kentsel dönüşüme evi giden aileler ev sahibi oluyor!

Şehitkamil Belediyesi' nin Seyrantepe Bölgesine yaptırmış olduğu konutlarıyla ev sahibi oluyor. Daha önce kamulaştırmaya evi giden Aksu, Seyrantepe konutlarından 3 daire alarak ev sahibi oldu...

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Ev sahibi kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi Haberi

Ev sahibi kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi

Kentsel dönüşüm kapsamında oturduğu riskli binası yıkılan kimseler Bakanlık tarafından sağlanan kira yardımını alabiliyor. Hak sahiplerinin kira yardımından faydalanabilmeleri için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu ildeki Müdürlüğe/Belediyeye başvurmaları gerekiyor.

Kentsel dönüşüm kira kardımında ikamet şartı aranıyor. Bu şartı yerine getiren ev sahipleri, kiracılar ya da ayni hak sahipleri kira yardımı başvurusunda bulunabiliyor.

Riskli olarak tespit edilen ve kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan yapılarda kimi zaman kiracılar ikamet edebiliyor. Böyle bir durumda ev sahibi yine de kira yardımı alabilip alamayacağını merak ediyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

KİRA YARDIMI ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Kira yardımı başvurularının Müdürlük/Belediye tarafından incelenerek onaylanması halinde başlatılır. Müdürlük ve...