30 / 04 / 2024

Ev tekstili yarışması

Ev tekstili yarışması

Ev tekstili sektörü 2013 yılının ilk 10 ayında Avrupa ’daki en büyük 5 pazara ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 16 artırmayı başardı.

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 52 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu.

Karmod Prefabrik'in Hayalimdeki Ev resim yarışması başladı!

Karmod, çocukların kişisel becerilerini ortaya koyarak sosyal medyayı olumlu yönde kullanmasına katkı sağlamak amacıyla 1 Mart-23 Nisan'da facebook sayfası üzerinden "Hayalimdeki Ev" resim yarışması düzenliyor.

Karmod Hayalimdeki Ev yarışmasının birincisi belli oldu!

Karmod Prefabrik’in facebook sayfasında 06 – 14 yaş aralığındaki takipçileri için düzenlediği "Hayalimdeki Ev" resim yarışmasında birinci olan Ali Örenay, ödülünü teslim aldı.

MOSDER 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması 18 Temmuz'da!

MOSDER tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Son başvuru tarihi ise 18 Temmuz 2016.

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı!

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı. Avustralyalı The Foster + Partners şirketinin tasarımına göre Kızıl Gezegen'in kum ve çakıl taşlı yüzeyindeki 93 metre kare üzerine kurulu evler 3D yazıcı ile inşa edilecek.

MOSDER Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na rekor başvuru!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER),mobilya sektörünün nabzını tutan ve bu yıl 11.’sini düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na geçen yıllara göre rekor başvuru yapıldı.

Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda 16 kişi ödüle layık bulundu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Cemal Güngör bilgi yarışmasında kazandığı parayla ev alacak!

Bursalı ayakkabı imalatçısı Cemal Güngör, geçtiğimiz günlerde katıldığı bilgi yarışmasından kazandığı 125 bin liralık ödülle 22 yıllık hayalini gerçekleştirmek için ev arıyor..

10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in öncülüğünde düzenlenen 10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları 12 Kasım 2014 Çarşamba günü TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle açıklandı.

10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları 12 Kasım'da açıklanıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in öncülüğünde düzenlenen 10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması sonuçları 12 Kasım 2014 Çarşamba günü TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilecek ödül töreniyle açıklanacak.

Türkiye ev tekstili ihracat rakamları açıklandı!

Türkiye ev tekstili ihracat rakamları açıklandı. Türk ev tekstili ihracat rakamları, geçmiş yılın ilk 6 ayıyla kıyaslandığında, 2014 yılının ilk yarısında yüzde 8,7’lik artışla, 1,678 milyar dolara yükseldi.

Elit Royal Residence’ın akıllı ev tasarım yarışması ödül töreni 24 Mayıs'ta!

Ankara’da lüks ve ve konforun yeni adresi olan Elit Royal Residence’ı hayata geçiren Elit Yapı’nın çocuklar arasında düzenlediği “akıllı ev tasarım yarışması”nın ödül töreni 24 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşiyor...

Taç'ın düzenlediği Bir de Sen Tasarla Yarışması sonuçlandı!

Zorlu Tekstil Grubu’nun ev tekstili markası TAÇ tarafından, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliği ile bu yıl 12. kez düzenlediği “Bir De Sen Tasarla Yarışması” sonuçlandı.

Ev tekstili yarışması Haberi

Ev tekstili yarışması


Türkiye’nin geleceğinin katma değeri yüksek ürünler ihraç etmekte olduğundan yola çıkan ev tekstili sektörü, Ar-Ge ve tasarıma ağırlık vererek AB pazarında yerini sağlamlaştırdı. Sektör 2013 yılının ilk 10 ayında Avrupa’daki en büyük 5 pazara ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 16 artırmayı başardı.


AB ülkelerinin ev tekstili ithalatı yüzde 4 gibi sınırlı bir artış gösterirken, Türkiye bu pazardaki payını büyütmeye devam ediyor. Özellikle 5 büyük ülkeye yönelik yüzde 16’lık ihracat artışının arkasında Ar-Ge ve tasarım olduğunu belirten Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin güçlü markaları ve tasarımlarıyla Avrupa’yı tekrar fethetmekte olduğunu söyledi.

Burkay’ın verdiği bilgiye göre; Ocak-Ekim 2013 tarihleri arasında, geçen yılın aynı dönemine göre, Almanya’ya ihracat yüzde 15 artışla 475 milyon dolar, Fransa’ya yüzde 26...