28 / 04 / 2024

MOSDER Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na rekor başvuru!

MOSDER Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na rekor başvuru!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER),mobilya sektörünün nabzını tutan ve bu yıl 11.’sini düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na geçen yıllara göre rekor başvuru yapıldı.



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER),mobilya sektörünün nabzını tutan ve bu yıl 11.’sini düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na geçen yıllara göre rekor başvuru yapıldı. Jüri değerlendirmesi sonucu yarışmaya katılan 255 projeden 18’i finale kalmaya hak kazanırken, 54 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ödüllendirildi.


Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) 11 yıldır organize ettiği üniversite-sanayi işbirliğinin en iyi ve başarılı örneklerinden biri olan Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belirlendi. Alanında uzman akademisyen ve tasarımcıların seçtiği 18 proje finale kalmaya hak kazandı. Bu yıl en çok başvurunun olacağı üniversiteyi de ödüllendireceğini duyuran MOSDER, 10 bin TL’lik ödülü de,  54 proje başvurusu gerçekleştiren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne takdim edecek. Belirlenen finalistler arasından kategorilerine göre seçilecek kategori birincileri Kasım ayında gerçekleştirilecek törenle ödüllendirilecek. 


Tasarım hakları korunuyor

Jüri değerlendirmeleri sonucunda belirlenen finalist projelerin prototipleri, MOSDER üyeleri tarafından üretilerek hayata geçirilecek. Yarışma finalistlerine başarı sertifikası ve toplam 84 bin TL ödül verilirken, tasarım haklarının korunması için finale kalan projelerin sahiplerine Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylı “Endüstriyel Tasarım Tescil Belgeleri” verilecek. 


Öğrenciler tasarıma teşvik ediliyor

2005 yılından beri düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması, öğrencileri tasarıma, üretmeye teşvik ederken sektöre de hareket getiriyor. Her yıl tasarımla ilgili bölümlerden üniversite öğrencilerinin katılım gösterdiği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na bugüne kadar yaklaşık 3 bin proje katıldı. 11 yıllık süreçte toplam 268 projenin finale kaldığı yarışmalarda bugüne kadar toplam 1 milyon TL ödül dağıtıldı. Her biri alanında uzman akademisyenlerin jüri üyeliğinde seçilen tasarım projeleri; özgün, yenilikçi, kullanıcıya ve üreticiye sunduğu fayda, üretim kolaylığı ve estetik kalite kriterleri dikkate alınarak değerlendiriliyor.  



Geri Dön