28 / 04 / 2024

MOSDER, Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na genç yetenekler arıyor!

 MOSDER, Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na genç yetenekler arıyor!

MOSDER, 8’inci Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda genç yeteneklerini arıyor. MOSDER üyesi firmalar, dereceye giren tasarımları satın ahp koleksiyonlarına ekleyebilecek



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER), bu yıl 8’incisini düzenlendiği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışacak. Yarışma, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmeyi hedefliyor.


Yarışmaya, üniversitelerin endüstri ürünleri tasarımı, iç mimarlık ve mobilya & dekorasyon bölümlerinden iki, üç ve 4’üncü sınıf lisans öğrencileri katılabilecek. Yarışma, oturma-dinlenme, depolama-koruma-düzenleme, tamamlayıcı mobilya servis ünitesi, uyuma, genç mobilya ve engelliler için ev mobilyası kategorilerinden oluşuyor.


Son başvuru 20 Temmuz


Katılımcılar yanşmaya MOSDER web sayfasından temin edecekleri başvuru formunu doldurarak katılabilecek. 


Yarışmaya katılacak öğrencilerin tasarımlarını, 20 Temmuz tarihine kadar MOSDER yarışma sekreterliğine ulaştırmaları gerekiyor.


Yarışmanın 1’inci aşaması sonucu ilk 18 finalist, 3 bin TL ve katılım sertifikası ile ödüllendirilecek. Ardından Kasım 2012’de gerçekleşecek, 2’nci aşamada ise MOSDER üyesi firmalar, finalistlerin tasarımlarını geliştirmek üzere tasarımların sahipleri ile ortaklaşa çalışma yapacak. Prototipi yapılan finalist projelerden her kategoride birinci seçilen tasarımcının adı da belirtilerek İstanbul Mobilya Fuarında MOSDER tarafından veya prototipi yapan firmalar tarafından kendi standartlarında sergilenecek. Yarışmaya başvurular www.mosder.org.tr adresinden yapılabilir.


Bir projen mi var?


Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, halihazırda kendine ve topluma fayda sağlamış bir projesi olan genç girişimcileri destekliyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvj.Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçiriliyor.


Düşünceden uygulamaya dönüşmüş bir projeye sahip, sosyal farkındalığı yüksek 18-29 yaş arasındaki tüm gençler Türkiye çapında yürütülen Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvuruda bulunabiliyor.


Yapılan başvuruların değerlendirilebilmesi için projenin hayata geçirilmiş olması, halihazırda sosyal fayda sağlamış olması gerekiyor. Finale kalan 10 adaya 3 bin 500 dolar destek verilecek. Aynı zamanda bu adaylar Youthactionnet, tarafından yapılan ‘Küresel Genç Sosyal Girişimciler’ programına da katılma hakkı kazanacak. 


Başvurular 19 Ekim’e kadar devam edecek. Daha detaylı bilgi için proje yöneticisi Serdar Apaydın'a 0536 818 48 77 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


Ekonomist 






Geri Dön