29 / 04 / 2024

Tasarım Yarışması'nın başvuru süresi 27 Hazirana uzatıldı!

Tasarım Yarışması'nın başvuru süresi 27 Hazirana uzatıldı!

Geleceğin tasarımcıları olacak genç yetenekleri teşvik etmek üzere MOSDERin düzenlediği 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışmasının başvuru tarihi 27 Haziran 2011e kadar uzatıldı



MOSDERin düzenlediği 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması son başvuru tarihi yoğun ilgi üzerine 27 Haziran 2011e kadar uzatıldı.


Geleceğin tasarımcıları olacak genç yetenekleri teşvik etmek üzere MOSDERin düzenlediği 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışmasının başvuru tarihi 27 Haziran 2011e kadar uzatıldı. Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin birbirinden farklı tasarımlarının ödüllendirileceği yarışma ile sektörde ilk kez öğrenci tasarımları üretime alınacak.

Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinde 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerin başvurabildiği yarışmada ödüller Aralık ayında yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Yarışmanın engellilerin yaşam alanlarında yaşadıkları zorluklara dikkat çeken kategorisi Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımına ise tasarım alanında eğitim alıp mezun olmuş, halen okuyan ya da bu alanda çalışan herkes başvurabiliyor.

Yarışma ile Oturma-Dinlenme, Depolama - Koruma, - Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi ( Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.), Uyuma, Genç mobilya ve Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı kategorilerinde birbirinden eşsiz tasarımlar yarışacak.

Jüri oylaması ile dereceye girecek 15 finalistin her birine 3000 Lira para ödülü ve sertifika verilecek. Yarışmanın ikinci aşamasında finalistlerin her biri MOSDER üyesi sektör öncüsü firmalarla anlaşarak sözleşme imzalayacak. Sözleşme ile MOSDER üyesi şirket, tasarım haklarını devralmış olacak. MOSDER üyesi şirketler her bir tasarım karşılığında öğrenciye 1000 Euro ödeyerek, tasarımı kendi koleksiyonunda kullanma hakkını elde edecek. Birinciler, üretilen tasarımlar arasından belirlenecek. Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı kategorisindeyse birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 2 bin Lira para ödülünün yanı sıra MOSDER Başarı Belgesi sunulacak.


Başvuru yapabilmek için, her yarışmacının www.mosder.org.tr adresinde yer alan "Başvuru Formu"nu doldurup imzaladıktan sonra MOSDERe ulaştırması gerekiyor.

 


Geri Dön