27 / 04 / 2024

eve haciz süresi

eve haciz süresi

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?

Haciz satış isteme süresi!

Alacaklı, borçludan alacağını haciz yolu ile talep edebiliyor. Haciz ile borçlunun mallarının satılması isteniyor. Peki, satış talebi ne zaman yapılır? İşte haciz satış isteme süresi..

Hacze itiraz süresi!

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlu, hacze itiraz edebiliyor. Hacze itiraz etmek istiyen borçlu ne zaman itiraz edebilir? hacze itiraz süresi ne zaman başlar?

Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi konusuna değindi. İşte o yazı..

Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem "haciz" olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklı haczi ne zaman talep edebilir? Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

7 soruda eve haciz!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Peki, eve haciz nasıl gelir? İşte 7 soruda eve haciz mevzuatı..

Eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması işlemine haciz deniyor. Peki, eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Haciz süreci nasıl işler?

Yargıtay kararları kapsamında da ele alınan haciz işlemleri belirli bir prosedüre göre yapılıyor.Peki haciz süreci nasıl işler?Eve haciz geldiğinde hangi eşyaların haczi yapılabiliyor?

Maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Maketten konut satış sözleşmesini imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi çeşidine Veraset ve İntikal Vergisi deniyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi!

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Verginin ödenebilmesi için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi

eve haciz süresi Haberi

eve haciz süresi

Eve haciz gelme süresi!

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı hukuki işleme icra takibi deniyor. 


İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılması işlemine haciz deniyor.  Alacaklının talebi olursa eşyalarınız evinizden alınarak yediemin depolarına götürülebiliyor veya size yediemin olarak bırakılabiliyor.


Haciz sırasında alacaklı veya vekili isterse hazır bulunabiliyor. Haciz işlemi sırasında icra memuru beyan ve taleplerinizi haciz zaptına yazmakla yükümlü oluyor. Haciz tutanağını dikkatle okuyunuz, okumadan imzalamayınız. Talepleriniz yazılmaz ise bu hususu yazarak zaptı imzalayabilir veya imzalamaktan çekinebilirsiniz.


Alacaklı olan kişi borcunun tahsili için İcra Memurluğuna başvuru yapması gerekiyor. Başvurusu alınan kişinin borçlu olduğu kişiye tebligat gönderiliyor. Tebligatı alan borçlu bu duruma itiraz etmek isterse 7 gün içinde ititraz edbiliyor. Aksi halde 3 gün içinde...