09 / 05 / 2024

eve hacizde tazminat

eve hacizde tazminat

Ankara’da Hasan K. isimli kişniin borcunun tamamını ödemesine rağmen evine haciz geldi. Bunun üzerine şahıs, çevresine karşı saygınlığının zedelendiği nedeni ile tazminat davası açtı ve kazandı..

Eve gelen hacizde neler alınır?

Takip hukukunda, esas olan borcundan dolayı borçluyu cezalandırmak onu ve ailesini çevreye rezil etmek değil borcun ödenmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve gelen hacizde neler alınır?

Eve icra gelirse ne yapmalıyım?

Borçlunun borcunu ödeyememesi halinde alacaklının icra talebinde bulunarak eve haciz memuru göndermesi haciz işlemi olarak tanımlanıyor.Peki icra eve gelirse ne yapmalıyım?Eve gelen icra memuru ne alır?

Eve icra gelebilir mi?

Alacaklı bir kişinin borcunu ödemeyen kişi hakkında İcra dairesine bildirim yapması gerekiyor.Peki eve icra gelebilir mi? Eve icra memurunun gelmesi durumunda ne yapılır?

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler!

Yeni bir ev aldığınızı ya da kiraladığınızı farz edelim. Taşınmaz maldaki abonelikleri açtırılarak, kullanıcı adına düzenlenmesi gerekiyor. Peki, yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler nelerdir?

Alman ev sahibinden Türk kiracılara ayrımcılık tazminatı!

Almanya'da bir ev sahibi Türk kökenlilerden fazla kira talep etti. Türk kiracıların ayrımcılık uygulandığı gerekçesiyle dava açması üzerine mahkeme ev sahibini tazminat ödemeye mahkum etti.

Toprak tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka konut kredisi kullanmak istediğiniz konutu teminat kabul ediyor ve ipotek altına alıyor. Peki, toprak tapulu eve kredi çıkar mı?

Koçtaş'tan her eve şömine keyfi!

Koçtaş'tan her eve şömine keyfi... Kışın etkisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde Koçtaş’ın elektrikli şömineleri hem evinizi ısıtacak, hem de evinize stil ve keyif katacak.

Reza Zarrab Kemer Country'deki eve zarar verdi mi?

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çiftine kaldıkları Kemerburgaz’daki ev sahipleri, daireye zarar verdikleri gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme ‘eve zarar verdiler’ iddialarının bilirkişi raporunda tespit edilemediğini söyleyerek davayı reddetti.

Haciz eve nasıl gelir?

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı borcun tahsili için icra memuru ile birlikte borçlunun evine gidebiliyor.Peki, haciz eve nasıl gelir? Eve hacizin gelmesi durumda ne yapılır?

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?

Dubleks eve DASK yapılır mı?

Binaları tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alan DASK, meskenlere yönelik bir sigorta türü olarak nitelendiriliyor. Peki, Dubleks eve DASK yapılır mı?

İş kazasında eşe ve çocuğa tazminat artırıldı!

YARGITAY, iş kazalarında yaşamını yitiren işçilerin eşlerine verilen 40-50 bin, çocukları için de belirlenen 20-30 bin TL tazminat uygulamasından vazgeçti. Önceki yıllarda olduğu gibi bu rakamları eşler için 80, çocuklar için de 50 bin TL seviyesine çekti

eve hacizde tazminat Haberi

eve hacizde tazminat

Ankara’da, başlatılan icra takibi sırasında borcunun tamamını ödemesine rağmen Hasan K’nın evine haciz geldi. Bunun üzerine şahıs, borçlu olduğu Azmi A’ya, ailesine karşı mahcup olduğu ve çevresine karşı saygınlığının zedelendiği nedeni ile tazminat davası açtı. 

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, Hasan K. “Borcumu icra takibi başlatıldığı sırada tamamını ödedim. Ancak Azmi A, icra takip işlemlerine devam etti. Aileme karşı mahcup olduğum gibi çevreme karşı da saygınlığım zedelendi. 5 bin TL manevi tazminat talep ediyorum” dedi. 

Azmi A. ise kendini “Alacağıma mahsuben 4 bin TL aldım. Fakat Hasan K. sonradan yazıyla ve rakamla 14 bin TL olarak değiştirmiş. Davanın reddini talep ediyorum” diye savunma yaptı.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, her iki tarafın beyanlarını dinleyerek Hasan K’ya...