07 / 05 / 2024

eve ipotek koyma

eve ipotek koyma

Tapuya ipotek koyma; süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemdir. Genellikle tüm satışlarda arta kalan miktar için tapuya ipotek koyma işlemi yapılır...

İpotek koyma dilekçesi 2021!

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotekte bulunuyor. Bu ipotek ile, oluşacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. İşte ipotek koyma dilekçesi 2021 örneği...

İpotek koyma dilekçesi!

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotek de yer alıyor. Bu ipotek ile, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösterilmiş oluyor. İşte ipotek koyma dilekçesi örneği..

Tapuya ipotek koyma masrafı 2016!

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2016 ne kadar?

Eş onayı olmadan eve konulan ipotek geçerli sayılır mı?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği kaydedildi.

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

İpotek koyma harcı ne kadar?

İpotek ile mevcut olan veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan herhangi bir alacak güvence altına alınıyor. Peki, ipotek koyma harcı ne kadar? İşte ipotek harcı 2015..

İpotek koyma vekaletname örneği!

İpotek koyma işlemleri vekaletname verilerek vekil aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, ipotek koyma için vekalet nasıl verilir? İşte ipotek koyma vekaletname örneği..

Tapuya ipotek koyma masrafı 2015!

Mevcut ya da ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminatı için ipotek konulabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2015 ne kadar?

Gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, gayrimenkul ipotek sözleşmesi nasıl yapılır? İşte, gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

İpotekli eve ikinci ipotekle kredi alma!

Bankadan kredi kullanılarak alınan veya herhangi bir sebep ile üzerine ipotek konulan evler üzerinden mal sahipleri 2. krediyi kullanmak isteyebiliyor. Peki, yasal olarak ipotekli eve ikinci ipotekle kredi alma mümkün mü?

İpotekli eve haciz konulur mu?

Kredi kullanılarak alınan eve banka borç ödenene kadar ipotek koyuyor. Peki, ipoteği mevcut olan bir eve farklı borçlar veya sebepler nedeni ile haciz gelebilir mi? İpotekli eve haciz konulur mu?

Hangi durumlarda konut kredisi verilmez?

Konut kredisi sadece alınacak eve ipotek koydurtulması ve bunun karşılığında konut kredisi kullanılması işlemi olmadığından, tüketici her durumda bu kredi türünü kullanamaz.

eve ipotek koyma Haberi

eve ipotek koyma


İpotek nedir?


Halen mevcut veya ileride meydana gelecek, yahut meydana gelmesi muhtemel olan her hangi bir alacağın güvence altına alınması için bir taşınmazın teminat verilmesi işlemidir. 


Tapuya ipotek koyma!


Sınırlı bir aynı haktır. İpotekli taşınmaz malın başkasına devri mümkündür. Üzerinde ipotek olan taşınmazın devri için ipotek alacaklısının iznine gerek yoktur. İpotek talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemdir. Satışlarda arta kalan miktar için kanuni ipotek (1. derece) önerilir. 


M.K 785 maddesi: Gayrimenkul rehin edilirken hangi ipotek derecesine kaydedilirse o derecenin ifade ettiği kuvvetle teminat teşkil eder. Derecelerden birinin boşalması halinde bir alttaki derecede bulunan ipotek boşalan dereceye geçmez. Bankalarca veya kamu kurum kuruluşlarınca verilen kredilere karşılık teminat verilen taşınmazların ipotek işlemlerinde resmi senet...