02 / 05 / 2024

Evi doğru aydınlatmak önemli

Evi doğru aydınlatmak önemli

Yazı geride bırakıp kış aylarına hazırlanmaya başladığımız bugünlerde, evlerimizi değişen günlük yaşam stilimize ve mevsimsel şartlara göre düzenlemenin de zamanı geldi. Evi doğru aydınlatmak mutluluk hormonu salgılamanızı sağlıyor.

Evi kirada olanlar dikkat! Mart'ta doğru beyan etmeyene ceza var!

Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin doğru beyan edilmesi için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da takip ediliyor.

Ev fiyatları ikiye katlandı! Doğru konutu bulmak için bu detayları gözden kaçırmayın! Ev almak isteyenler dikkat!

Ev fiyatlarının ikiye katlandığı bu dönemde doğru evi bulmak da zorlaştı. Ev alacak vatandaşlar 'Konut alırken nelere dikkat edilmeli?, Kendime uygun evi nasıl seçerim?' gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Konut almak için doğru zaman mı?  

Yaklaşık sekiz aydır bankalar konut kredisi faiz oranlarında çeşitli fırsatlar sunuyor. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla konut kredisi peşinat oranı yüzde 10'a çekildi. Peki bu şartlarda ev almak doğru mu? Konut almak için doğru zaman mı?

Ev almak için doğru zaman! 

Uzmanlar şimdi ev almanın doğru bir yatırım olacağını belirtti. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredilerdeki indirimden sonra konut fiyatlarının artabileceğini belirterek, "Kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerek" dedi. 

Tarihi yapılar, doğru aydınlatma ile kentlere kazandırılmalı!

ZEVE Aydınlatma Tasarım Stüdyosu kurucularından Ayrım Yaser Talu, zengin bir tarihi mirasa sahip olan İstanbul başta olmak üzere, ülkemizin farklı kentlerinde yer alan sembolleşmiş tarihi yapıların doğru aydınlatma tasarımı ile yeniden ele alınması gerektiğine inanıyor.

Selçuk Akat: Azerbaycan'da yatırım yapmak için doğru zaman!

DEİK Türk-Azerbaycan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Selçuk Akat Azerbaycan'da yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu söyledi.

Topkapı Sarayı Sarayburnu’na doğru kayıyor!

Topkapı Sarayı’nın zemininde Sarayburnu yönüne doğru sıvılaşma tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bunun üzerine çalışmalara başladı.

İşte enerji tasarrufunda doğru bilinen 10 yanlış!

ETADER, 10 milyon hanenin yüzde 72’sinin kombisini yanlış kullanması nedeniyle fazla doğalgaz tükettiğini belirtti. Dernek, enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışları 10 maddede sıraladı.

Faruk Özlü: Türkiye yatırım için doğru tercih!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Türkiye bu güçlü yapısıyla üretmek ve ürettiğinden para kazanmak için çok ciddi bir potansiyel taşımaktadır. Bu nedenle, Türkiye yatırım yapmak için doğru tercihtir." dedi.

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir? Bir okurun sorduğu soruya yanıt veren www.emlakkulisi.com editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili şunları söyledi...

Kentsel dönüşüm doğru fikir ama rezalet çıkarılmamalı!

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm doğru bir fikir, bu kötü yapıların, çürük yapıların yıkılması doğru bir fikir ama yerine yapılacak olanın da akıllı, mantıklı, şehircilik ilkelerine uygun yapılması esas. Hızlandıralım derken bir taraftan da yeni şehir rezaletleri çıkarmamamız lazım" dedi.

Mustafa Bozbey: Her işin başının doğru planlama!

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı REPLICATE projesi kapsamında düzenlenen AB HORIZON 2020 “Akıllı Kentler Çalıştayı” başladı. Çalıştayda açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her işin başının doğru planlama olduğuna dikkat çekti.

Binali Yıldırım: Faiz arttırımını doğru bulmuyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı için, “Faiz arttırımını doğru bulmuyoruz ama TCMB faiz kararını kendi verdi; aceleci bir karar” dedi.

Evi doğru aydınlatmak önemli Haberi

Evi doğru aydınlatmak önemli

Hem kapalı havaların insan üzerindeki psikolojik etkilerinden, hem de artan aydınlatma süresinden dolayı, doğru ve verimli aydınlatma modellerinin tercih edilmesi oldukça önem taşıyor. AYDSİAD Başkanı ve Aydınlatma sektörünün önde gelen firmalarından Özcan Aydınlatma’nın kurucusu Yaşar Demir, Kışın kapalı ve karanlık ortamlar yerine sıcak renklerle aydınlatılmış alanlarda bulunmanın, serotonin seviyesinin artmasını sağladığını ve bunun sonucunda da kendimizi daha iyi hissetmemize neden olduğunu söylüyor.


Araştırmalara göre ışık beynimizin kimyasını etkileyerek ruh halimizin değişimi konusunda büyük rol oynuyor. Aydınlatma Sanayicileri ve İş adamları Derneği Başkanı ve Özcan Aydınlatma’nın kurucusu  Yaşar Demir,  Bazı insanların bütün kış boyunca düşük enerjiyle yaşamasının en büyük nedeninin, mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun ışığın az olduğu zamanlarda daha düşük seviyelerde salgılanması olduğunu vurguladı. Böyle günlerde kapalı ve...