15 / 05 / 2024

evin metrekare alanı formülü

evin metrekare alanı formülü

Evin metrekare hesabı brüt metrekare ve net metrekare şeklinde iki türde yapılır. Peki, Evin metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte Evin metrekare hesabı formülü aşağıda yer alıyor.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Ekim 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 77,4 arttı. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro da ülke genelinde 8 bin 771 TL oldı. İşte açıklanan Ekim verileri...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

Servet GYO 2020 yılında 19.8 bin metrekare alanını kiraladı!

Servet GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkullerde 1 Ocak-31 aralık 2020 döneminde; toplam 19.873 metrekare alan kiralandı.  

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alan cirosu 1.297 TL!

2020’nin Ocak ayından verilere göre AVM’lerde kiralanabilir metrekare alan başına düşen cirolar, Türkiye genelinde bin 297 TL iken, İstanbul’da bu oran bin 617 TL’ye kadar çıkabiliyor. AVM’lerin toplam metrekare alanı ise 13 milyonu geçti. 

Atakule GYO, Atakule AVM'deki 261 metrekare alanı kiraladı!

Atakule GYO'nun mülkiyetinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin 261 metrekare büyüklüğündeki 68 numaralı bağımsız bölümü için, Atakule Organizasyon ve İşletme Ticaret Limited Şirketi ile ciro esaslı kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Atakule GYO, Atakule AVM'deki 261 metrekare alanı kiraya verdi!

Atakule GYO'nun mülkiyetinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin 261 metrekare büyüklüğündeki 68 numaralı bağımsız bölümü için, Atakule Organizasyon ve İşletme Ticaret Limited Şirketi ile ciro esaslı kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Akiş GYO Akbatı AVM'deki 10 metrekare alanı kiraya verdi!

Akiş GYO Akbatı Alışveriş Merkezi'ndeki, 10 metrekare büyüklüğündeki stand alanı için Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. ile 15 gün süreli kira sözleşmesi imzaladı.

Servet GYO 10 bin 300 metrekarelik alanı kiralaya verdi!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nin Türkiye'deki gayrimenkullerinde; Ocak-Şubat 2019 döneminde yaklaşık 10 bin 300 metrekare alan kiralandı...

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki 81 bin metrekare alan kiraya verilecek!

Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) 81 bin metrekare alan piknik alanı olarak kiraya verilecek...

Halkalı Atakent'e yeni cami ve ticaret alanı geliyor!

Halkalı Atakent'e cami ve ticaret alanı inşa edilecek. Cami ve ticaret alanı toplam 7 bin 76 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

Osmangazi'de 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı!

Osmangazi Belediyesi, 2018'in bitmesine sayılı günler kala yapmış olduğu kamulaştırmalar ile de dikkat çekiyor. İlçede yıl içinde 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı.

Başiskele'de 1 milyon 56 bin metrekare alana ruhsat verildi!

Başiskele Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri kentte verilen ruhsatlar hakkında açıklamalar yaptı. Başiskele'de 1 milyon 56 bin metrekare alan ruhsat verildi.

evin metrekare alanı formülü Haberi

evin metrekare alanı formülü


Bağımsız bölüm toplam brüt alanına bağımsız bölüme ortak alanlardan düşen payların da eklenmesi suretiyle hesaplanan genel bürüt alandır.


Net metrekare..

Konutlarda net metrekare, duvarların arasında kalan süpürülebilir yani temiz alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor.



Brüt metrekare.. 

Evin brüt metrekaresi: Evin içerisindeki duvarlar, kolonlar, sıva payları, bağımsız bölümün merpen sahanlıkları ve basamakları ile bu merpenlerin altlarında kalan yerler ile sadece bağımsız bölüme ait ve bağlantılı olan; balkonlar, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, açık çıkmalar, çatı veya kat bahçeleri dahil kapladığı alandır.



Evin metrekare hesabı..

Bağımsız bölümün içten bağlantılı olarak çatı araları dahil birden fazla katta yer alan mekanlardan oluşması halinde bu katlardaki bağımsız bölüme ait alanlar...